avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Paratul poate sa nu plateasca cheltuielile de judecata?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Paratul poate sa nu plateasca cheltuielile de judecata?

Buna ziua, sunt reclamant intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru anularea PV de la o adunare generala a proprietarilor si am cerut ca paratul sa plateasca cheltuielile de judecata. Acesta a facut intampinare prin care isi recunoaste vina si solicita sa nu plateasca cheltuielile de judecata "conform art.454 - paratul care a recunoscut la primul termen de judecata pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata".
Va rog sa-mi spuneti daca este adevarata aceasta posibilitate de a nu plati cheltuielile de judecata si ce pot face mai departe.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2023
gev, utilizator
Cel mai recent răspuns: gev , utilizator 23:40, 15 Septembrie 2023
Ultimul cuvânt îl va avea Instanța de judecată.
Dumneavoastra aveți acum un termen limitat să depuneți RĂSPUNS la întâmpinare, prin care să convingeți judecatorul că pârâtul nu se încadrează în prevederile art. de lege invocat.

Dacă n-ați pus pârâtul în întârziere printr-o notificare oficială, se poate ca pârâtul să fie exonerat de la plata cheltuielilor de judecată, așa cum se menționează în art de lege.

De asta se tot insistă ca reclamantul să trimită notificare prin avocat sau executor judecătoresc, înaintea unui proces civil, pentru a se evita cazul în care să nu-și mai poată recupera cheltuielile de judecată.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2023
Dapix, utilizator
Dacă pârâtul recunoaște pretențiile reclamantului pana la momentul indicat în artic din CPC atunci nu.poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata..
Nu inteleg prea bine, este vorba de anularea unui PV care nu poate fi facuta decat in instanta. In prealabil am facut contestatie la acest PV asa cum se cere in L.196/2018.
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2023
gev, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, in curând voi avea un proces civil pentru neplata ... Drina30 Drina30 Bună seara, In curând voi avea un proces civil pentru neplata salariilor.Exista riscul că pârâtul să refuze să-mi plătească cheltuielile de avocat? ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar si cheltuielile de judecata B_B_ B_B_ Buna ziua, In sarcina cui vor ramane cheltuielile cu taxa judiciara de timbru daca reclamantul beneficiaza de ajutor public judiciar si paratul recunoaste ... (vezi toată discuția)
Achitat datorii asociatie de proprietari Suiram89 Suiram89 Buna Ziua, Intampin urmatoarea situatie, am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata datoriilor a cotelor de intretinere, eu nestand ... (vezi toată discuția)