avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua ! ma numesc nicu....as dori sa imi dati cateva sfaturi ....detin un titlu de proprietate eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor.....pe mai multe terenuri .....titlul este pe mine si inca doi frati....eu doresc sa imi inscriu in cf terenurile pe care le folosesc (intelegere verbala intre noi)....dar fratii nu vor sa vina la dezmembrare - partaj voluntar la notar (...deziinteresati) .Ce ar trebui sa fac? Ma adresez unui avocat ?...ok....terenurile nu sunt intabulate (va trebui sa achit eu taxa de intabulare pt. tot terenu ? (si pt. fratii mei ...ei nu vor sa plateasca).Daca ajung in instanta....imi trebuie schita terenurilor ?....nu se pot imparti dupa cf...nu as vrea sa achit si pt. ei masurarea terenurilor......Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez de acum (avand la mana doar titlu de proprietate de care am mentionat mai sus).. pt.a nu imi ingreuna situatia....
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:38, 8 Februarie 2010
buna ziua!
mergeti direct la instanta si solicitati partajarea terenurilor.
:)
Daca frati nu vor sa vina la notar pentru dezmembrarea, singura solutie este sa va adresati unui avocat si sa promovati o actiune de iesire din indivziune (partaj) cu fratii dumneavoastra in care se va face o expertiza care va identifica tot terenul si il va imparti fie conform intelegerii fratilor (daca si probabil se vor prezenta fiind citati la instanta), fie conform cotelor fiecaruia,urmand a se pronunta o hotarare in care se va atribui fiecarui o bucata de pamant, pe care ulterior fiecare o va intabula in CF.
va trebui sa investiti instanta cu actiunea avand ca obiect iesirea din indiviziune.
taxa de timbru este de 3% din valoarea totala a terenului respectiv.
la aceasta taxa se adauga si onorariul expertului .
nu uitati sa solicitati restituirea cheltuielilor de judecata .
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra !
buna ziua ! acum m-am intors de la 2 cabinete de avocatura(din oraselul unde se afla terenul)....avocatii insista sa intabulez eu tot terenul ,si doar apoi putem sa ne adresam instantei pentru iesirea din indiviziune( problema ca e o suma destul de mare si nu e pe terenul pe care il folosesc....si avocata mi-a spus ca nu am nici o sansa sa recuperez banii platiti la intabulare ).Va rog sa ma ajutati cu un sfat ..ca nu stiu incotro sa o apuc....
Va multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mmnngg mmnngg Data post: Miercuri, 3 Februarie 2010, 16:52 Subiect: succesiune buna ziua ! ma numesc nicu....as dori sa imi dati cateva sfaturi ....detin un titlu de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune nerantula nerantula Va rog sa-mi spuneti care este procedura notariala si ce tip de taxe se percep la iesirea din indiviziune (2 coproprietari pe un teren extravilan). Este ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)