avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Data post: Miercuri, 3 Februarie 2010, 16:52
Subiect: succesiune

buna ziua ! ma numesc nicu....as dori sa imi dati cateva sfaturi ....detin un titlu de proprietate eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra terenurilor.....pe mai multe terenuri .....titlul este pe mine si inca doi frati....eu doresc sa imi inscriu in cf terenurile pe care le folosesc (intelegere verbala intre noi)....dar fratii nu vor sa vina la dezmembrare - partaj voluntar la notar (...deziinteresati) .Ce ar trebui sa fac? Ma adresez unui avocat ?...ok....terenurile nu sunt intabulate (va trebui sa achit eu taxa de intabulare pt. tot terenu ? (si pt. fratii mei ...ei nu vor sa plateasca).Daca ajung in instanta....imi trebuie schita terenurilor ?....nu se pot imparti dupa cf...nu as vrea sa achit si pt. ei masurarea terenurilor......Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez de acum (avand la mana doar titlu de proprietate de care am mentionat mai sus).. pt.a nu imi ingreuna situatia....
Va multumesc anticipat !

...

buna ziua ! acum m-am intors de la 2 cabinete de avocatura(din oraselul unde se afla terenul)....avocatii insista sa intabulez eu tot terenul ,si doar apoi putem sa ne adresam instantei pentru iesirea din indiviziune( problema ca e o suma destul de mare si nu e pe terenul pe care il folosesc....si avocata mi-a spus ca nu am nici o sansa sa recuperez banii platiti la intabulare pe terenurile fratilor ).Va rog sa ma ajutati cu un sfat ..ca nu stiu incotro sa o apuc....Nu exista alte posibilitati prin care sa se arate ca mi se incalca dreptul de proprietar?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: mmnngg , utilizator 19:47, 8 Februarie 2010
Pe baza titlului de proprietate emis pe numele dvs in calitate de mostenitori, formulati o actiune avand ca obiect iesirea din indiviziune, si chiar daca fratii dvs nu vor sa se prezinte, este treaba lor, procesul va merge inainte si fara ei. Inteleg ca intre dvs a intervenit o intelegere si fiecare va folositi terenurile din titlu.Acest lucru il aratati si in cerere si cereti atribuirewa in lotul dvs a terenurilor pe care deja le stapaniti. Cand formulati cererea consultati un avocat .Nu trebuie sa intabulati pana nu aveti hot care sa arate care si ce terenuri are.Nu trebuie sa suportati decat cheltuielile dvs, ptr ca la acest moment sunteti in indiviziune si nu aveti deocamdata titlu pe terenul care sa fie al dvs.Bafta.
multumes pentru raspuns !

cu stima
Nik

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mmnngg mmnngg buna ziua ! ma numesc nicu....as dori sa imi dati cateva sfaturi ....detin un titlu de proprietate eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea drepturilor ... (vezi toată discuția)
Spargere titlu proprietate mostenitori anamariaholban anamariaholban Buna ziua, Bunica si fratele ei detin prin intermediul aceluiasi titlu de proprietate mai multe terenuri mostenire de la parinti. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Partaj terenuri mmnngg mmnngg buna ziua ! ma numesc nicu....as dori sa imi dati cateva sfaturi ....detin un titlu de proprietate eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea ... (vezi toată discuția)