avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Poate curierul altera ambalajul coletului?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Poate curierul altera ambalajul coletului?

Mi-a sosit azi un pachet. Cand expeditorul l-a trimis, a facut poze cu el, asa ca stiam cum arata ce vine. Cand curierul mi l-a predat observ imediat ca pachetul a fost alterat. La intrebarea mea (si abia atunci), cum ca ce s-a intamplat, imi raspunde ca a indepartat el o parte din ambalaj pt. ca nu-i incapea in masina.

Pachetul era intr-o cutie de placaj si expeditorul pusese in jurul ei doua rame de protectie din sipci mai groase de lemn. Practic de jur imprejur doua rame. Dintre astea curierul a indepartat una. (Ma si intreb cum, erau prins cu suruburi cu cap hexagonal infundat.)

Bineinteles lucrurile din pachet au fost daunate. Un obiectiv foto indoit si o sticla mata (scumpa si aia) sparta.

De despagubit nu vor.
Pot pe penal sa merg? Sesizare la politie pt. interventie la pachet?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:21, 11 Aprilie 2024
Puteti deschide actiune in instanta civila daca detineti documente/ poze cum arata coletul/ ambalajul in momentul in care l-ati primit si daca ati facut observatii in acest sens in documentul de expeditie primit de la curier.
Daca a fost primit coletul de catre firma de expeditie, fara nicio observatie, nu aveau dreptul sa modifice ambalajul, indiferent de motivul pe care il puteau invoca.
Trebuia sa deschideti pachetul in prezenta curierului si sa consemnati in PV de receptie marfa primita, daunele constatate. Poze era obligatoriu a fi facute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continut colet schimbat- cargus nicoleta15 nicoleta15 Buna ziua! Am trimis la Iasi un colet cu un generator in valoare de 4000 lei cu plata ramburs. Deoarece acum doua luni am trimis tot la Iasi un pachet care mi ... (vezi toată discuția)
Furt din colet expediat prin fancourier elisg elisg Buna ziua, Problema este referitoare la un Laptop furat dintr-un colet expediat din Romania in Germania prin firma Fancourier. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare pe site de anunturi ismikanda ismikanda Buna! Acum cateva zile am vandut o componenta IT, pe un site (bine-cunoscut la noi in tara, de vanzari/cumparari). Un domn din oarecum apropierea localitatii ... (vezi toată discuția)