avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... De ce nu pot obține o carte de identitate provizorie?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

De ce nu pot obține o carte de identitate provizorie?

Am avut o carte de identitate provizorie de mai multe ori din cauza lipsei unei dovezi de reședință. Cartea de identitate provizorie este valabilă doar 1 an. Când am vrut să solicit una nouă anul acesta, la primărie mi s-a spus că nu se mai eliberează. Nimic nu s-a schimbat în situația mea de viață.
S-au schimbat legile cu privire la cartea de identitate provizorie sau angajații de la primărie sunt doar leneși?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 12 Aprilie 2024
Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 (act normativ in vigoare)
art.20
(1) Cartea de identitate provizorie se eliberează în următoarele cazuri:
a) când solicitantul nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate, a cărții de identitate simple sau a cărții electronice de identitate;


b) când, temporar, nu se poate realiza procedura preluării datelor biometrice;

c) în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, care locuiesc temporar în România

d) când se solicită eliberarea unei cărți electronice de identitate, a unei cărți de identitate simple sau a unei cărți de identitate, în unul din cazurile prevăzute la art. 19 alin. (1) lit. a)-j), la cererea cetățeanului;

e) pentru persoanele aflate într-una dintre situațiile prevăzute la art. 14 alin. (5), până la data realizării condițiilor tehnice emiterii unei cărți electronice de identitate.
.....

Actele se depun la serviciul public comunitar de evidentă a persoanelor pe raza căruia solicitantul are domiciliul sau reședința.
Nu s-a schimbat nimic, va puteți face carte provizorie ca și pana acum , mai ales ca acolo locuiți. Ar trebui sa vina un polițist sa verifice.
De care evidenta aparțineți?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut întreb va rog sa schimbat legea ce îmi permitea sa îmi ... Anton Gradescu Anton Gradescu Salut întreb va rog sa schimbat legea ce îmi permitea sa îmi fac adeverință provizorie fără dovada act de proprietate acum este necesara (vezi toată discuția)
Probleme cu buletinul Gabriela-M Gabriela-M Buna ziua ! Acum vreo 13 ani, un nepot a fost luat in spatiu (pentru buletin ) de catre o matusa a tatalui sau ( tatal sau fiind crescut de acea matusa ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate korpy korpy Locuim in strainatate de 8 ani. Baiatul meu implineste 18 ani in iunie si nu are carte de identitate deoarece nu a mai fost in tara de cind a implinit 14 ani. ... (vezi toată discuția)