avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce se poate face în cazul când motivarea unei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce se poate face în cazul când motivarea unei sentințe "dispare" ...

Ce se poate face în cazul când motivarea unei sentințe "dispare" de la cutia poștală iar pe dosarul online al cauzei nu este publicată...Trec cele 30 de zile în care se poate face RECURS, partea interesată de RECURS află după cele 30 de zile, și practic dacă face RECURS, îl face degeaba....ce se poate face în situația asta?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:00, 12 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti camere de securitate e greu de dovedit ca motivarea sentintei a disparut din cutia postala. Puteti cere conform disp. art. 186 Cod pr.civ. repunerea in termen insa fara dovezi serioase nu o sa va admita nici o instanta cererea.

Repunerea în termen
(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedește că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.
(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeași cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.
(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanța competentă să soluționeze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen recurs mariavasile mariavasile Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Cerere repunere in termen dumitru2000 dumitru2000 avem o sentinta ea a fost \"comunicta\" catre reclamantul x (i s-a pus in cutia postala - deci nu i s-a comunicat valabil in sensul art. 86 cpc - ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Nu am primit hotararea dutzu dutzu salut am si eu o problema sunt in litigiu cu fostul angajator pt concediere, am pierdut procesul, sentinta s-a dat pe 17.10.2008. azi am aflat(avocata mea ... (vezi toată discuția)