avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare..

Buna ziua.Avem o mica problema si nu stiu daca sa dorm linistita sau nu.Sotul meu a cumparat casa unei matuse cu contract de vanzare cumparare inainte de casatorie.Problema este ca aceasta matusa a dobandit casa si terenul printr-un act de mostenitor ,doua din surori au dat semnatura ca ii cedeaza ei partea.Dar se pare ca mai exista un frate care murise si care avea mostenitori care nu au luat parte la acea dezbatere.Noi nu avem de unde sa stim intelegerile lor .Sunt decedati cei in cauza.Actul a fost in regula cu banii dati in fata notarului ,autentificat.Noi am facut o noua casa pe acest teren ,cu acte in regula.Acestia cer acum parte din casa si din teren.Se poate anula contractul de vanzare cumparare facut acum 23 de ani?Pe langa mai exista 3 ha de teren ale acelei matusi la care s-a dezbatut masa succesorala dupa moartea acesteia ,iar bunica sotului a primit acele trei ha.Ce poate cere fata decedatului in istanta?Vrea jumatate din propietatea noastra si jumatate din tot terenul de la camp..
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
manea_georgy2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: manea_georgy2006 , utilizator 15:34, 14 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
manea_georgy2006 a scris:
Ei cer !1/2 din propietatea noastra.Si da,sotul chiar a cumparat cu bani cu totul in regula casa.El nici macar nu ii cunoaste pe respectivii .Acum a aflat de ei.Mai cer jumatate din terenul din camp.Acela a fost impartit de la primarie cand s-au facut retrocedarile celor trei surori.Doar acestea au facut cerere de retrocedare ,parintii fiind decedati.Cei in cauza nu ar fi vrut ca ii deranja la munca acel teren .Asa povestesc acum cei care cunosc situatia.Eu nu eram in familie pe atunci iar sotul meu era prea tanar ca sa il intereseze aceste aspecte .Din cate stiu el a plecat devreme de acasa de la parinti ,ba chiar era plecat in afara tarii.La intoarcere a cumparat casa.Terenul e la una din fete ,singura care mai traieste si are 94 de ani.Pe noi ca familie nu ne intereseaza situatia terenului ci protejarea investitiilor noastre,pentru ca noi am investit foarte mult in aceasta propietate.pentru ca atunci cand esti de buna credinta ,ti-ai cumparat ceva investesti pentru confortul tau .Sunt 22 de ani de mumca bagati in acea casa.


Reclamantii au avocat in cauza? Este important sa va faceti aparari serioase acolo, miza este mare. Nu va bazati pe perceptia dvs juridica si pe sfaturile de la distanta, miza dvs este prea prea mare, si esta important sa actionati bine inca de la inceput. De la distanta se pare ca sansele sunt in favoarea dvs, insa niciodata nu se stie cum evolueaza lucrurile.
Deocamdata a fost chemata singura sora care mai traieste din coii ,la avocat.Aceasta a fost reprezentata tot de un avocat.Saptamana viitoare asteptam verdictul de la acel avocat.De aceea am si pus intrebarea .Daca se ajunge in instanta e clar ca vom apela la un avocat.Doar ca dupa 22 de ani de stat in acea casa ,o cumperi ,investesti tot ce ai si vine cineva si te da afara pe simplul fapt ca tu de buna credinta,tanar fiind ai vrut sa iti cumperi locusorul tau unde sa iti intemeiezi o familie si nu ai facut arborele genealogic inainte.Eu din partea tatalui meu ,mort cand eu aveam 5 ani nu am vazut nimic.Acesta detinea o casa in care locuia sora lui si terenul de la camp.La 18 ani au zis ca imi vor trece terenul pe numele meu pentru ca eram minora.Ajunsa la majorat am fost la ei si mi-am cerut dreptul ,sau facut ca ploua.Dupa casatorie am fost la primarie ,macar de teren sa am parte ,vandusera tot iar la tata au scris ca nu avea copii.Si cei care au vabdut au murit si ei.Ce mai pot sa le cer mortilor.Poate doar sa le zic odihneascase in pace.Nu o sa ma duc peste oamenii aceia fara vreo vina sa le mai fac rau.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
....De aceea am si pus intrebarea .Daca se ajunge in instanta e clar ca vom apela la un avocat.

De aceea v-am si spus ca este important sa actionati bine inca de la inceput. In momentul cand se ajunge in instanta, este deja tarziu. Adica procesul incepe cu cererea de chemare in judecata, nu cu data primei infatisari in instanta. Exista o parte initiala a procesului care nu se vede ca sa zic asa, dar in care este important sa se faca ceea ce trebuie facut. Succes!
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuim in fapt aici din 2003 de camd ne-am casatorit .Sotul are toate actele intabulare ,pe numele lui ,in cartea funciara trecut tot el din 2001.Aici ne-am crescut copii .Noi am bagat ,gaze ,apa ,canalizare .Ce nu stiu este daca cerem aceasta prescriptie inainte de a se incepe actiunea in judecata sau nu.Sa fim cu un pas inaintea lor.

Editat de admin: Nu mai postați prin citarea integrală a mesajului anterior, vă rog, îngreunați citirea topicului. Apăsați pe Răspunde. Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator