avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare..

Buna ziua.Avem o mica problema si nu stiu daca sa dorm linistita sau nu.Sotul meu a cumparat casa unei matuse cu contract de vanzare cumparare inainte de casatorie.Problema este ca aceasta matusa a dobandit casa si terenul printr-un act de mostenitor ,doua din surori au dat semnatura ca ii cedeaza ei partea.Dar se pare ca mai exista un frate care murise si care avea mostenitori care nu au luat parte la acea dezbatere.Noi nu avem de unde sa stim intelegerile lor .Sunt decedati cei in cauza.Actul a fost in regula cu banii dati in fata notarului ,autentificat.Noi am facut o noua casa pe acest teren ,cu acte in regula.Acestia cer acum parte din casa si din teren.Se poate anula contractul de vanzare cumparare facut acum 23 de ani?Pe langa mai exista 3 ha de teren ale acelei matusi la care s-a dezbatut masa succesorala dupa moartea acesteia ,iar bunica sotului a primit acele trei ha.Ce poate cere fata decedatului in istanta?Vrea jumatate din propietatea noastra si jumatate din tot terenul de la camp..
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2024
manea_georgy2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: manea_georgy2006 , utilizator 15:34, 14 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Spuneti ca sotul a cumparat o casa cu acte. Apoi vorbiti si despre terenul din camp. Deci trebuie lamurit despre ce discutam.
Ce poate cere fata decedatului in istanta?
Reclamantii pot sa ceara orice,, important este sa va faceti apararile bine.
Ei cer !1/2 din propietatea noastra.Si da,sotul chiar a cumparat cu bani cu totul in regula casa.El nici macar nu ii cunoaste pe respectivii .Acum a aflat de ei.Mai cer jumatate din terenul din camp.Acela a fost impartit de la primarie cand s-au facut retrocedarile celor trei surori.Doar acestea au facut cerere de retrocedare ,parintii fiind decedati.Cei in cauza nu ar fi vrut ca ii deranja la munca acel teren .Asa povestesc acum cei care cunosc situatia.Eu nu eram in familie pe atunci iar sotul meu era prea tanar ca sa il intereseze aceste aspecte .Din cate stiu el a plecat devreme de acasa de la parinti ,ba chiar era plecat in afara tarii.La intoarcere a cumparat casa.Terenul e la una din fete ,singura care mai traieste si are 94 de ani.Pe noi ca familie nu ne intereseaza situatia terenului ci protejarea investitiilor noastre,pentru ca noi am investit foarte mult in aceasta propietate.pentru ca atunci cand esti de buna credinta ,ti-ai cumparat ceva investesti pentru confortul tau .Sunt 22 de ani de mumca bagati in acea casa.

Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
De curiozitate....ați spus că soțul a cumpărat de la o mătușa.
Pai și soțul nu a știut ca mai exista un frate? E familia lui.
Nu .El era foarte tanar iar acestia nu tineau legatura cu familia.Fratele matusii era mort din cate am vazut acum in acte cu mult timp de a se naste sotul meu .Nu locuiau in acelasi sat nu se vizitau.El a plecat de acasa la 17 ani si a muncit.O stia pe matusa care a locuit in acea casa inca dinainte de a se naste el.Cand s-a intors din strainatate iau propus sa cumpere casa si sa ii lase pana la moarte sa locuiasca acolo.Gandind ca poate pe viitor ii va prinde bine cand isi va intemeia o famile a acceptat si au facut la notar toate actele in regula .Avea ceva bani stransi de cand lucrase afara asa ca o investitie nu era o idee rea.Noi ne-am casatorit la doi ani dupa ce a cumparat acea casa .Nu il interesai pe el atinci la 20 de ani sa faca arborele genealogic ,mai ales ca nu ii cunostea nu erau figuri prezente in familie.Era fratele bunicii nu al mamei.Din cate n-i s-a spus acum acesta a plecat de mult din acea casa si a murit de tanar din ce am citit in citatia respectiva in 1964 sotul e nascut 79 .
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Au pornit proces sau prin ce modalitate cer 1/2 din casa? Eu zic ca au sanse destul de mici in instanta, dar in caz ca se ajunge in instanta va trebuie avocat specializat pe astfel de spete. In mod normal sunteti cumparatori de buna credinta si atunci contractele raman asa cum au fost facute, si mai intervine si uzucapiunea daca sunteti de peste 20 ani acolo.

Alte discuții în legătură

Anulare partaj succesoral Traian ionescu Traian ionescu Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Matusa mea, intoarsa anul trecut din Germania unde a trait din 1973 a descoperit un partaj succesoral din 1998, facut la un ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informații RodicaAurica RodicaAurica Succesiune /informații Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru o situație foarte complicată. Suntem mai multi frați și părinti noștri au decedat în ... (vezi toată discuția)
Succesiune mai complicata? niculici2006 niculici2006 Imi cer scuze dar apelez la d-voastra pt lamurirea unor probleme si voi scrie mai in detaliu pt a intelege mai bine situatia. Deci pt cine are rabdare si in ... (vezi toată discuția)