avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Am un teren intravilan arabil, stalpi de inalta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Am un teren intravilan arabil, stalpi de inalta pe parcela alaturata. Ce dist…?

Bună ziua,

Detinem un teren intravilan arabil de 1750 metri pătrați, situat lângă o linie de înaltă tensiune aflată pe parcela vecină, la aproximativ 12 metri de marginea terenului nostru. Cu mulți ani în urmă, am obținut un aviz favorabil de construcție de la Electrica, chiar și atunci când trecea o linie de curent de 110 kV peste mijlocul parcelei noastre. De atunci, linia de curent de 110 care ne “taia” terenul in doua, a fost eliminată, dar a ramas acea linie de înalta tensiune de pe parcela vecina.

Terenul este acum în vânzare, dar potențialii cumpărători au întrebări cu privire la posibilitatea construcției având în vedere prezența liniei de înaltă tensiune pe parcela alaturata. Noi deținem un Certificat de Urbanism Informativ care confirmă posibilitatea construirii, inclusiv coeficientele de utilizare a terenului și de ocupare a terenului.

Întrebările frecvente ale cumpărătorilor vizează distanța legală de la linia de înaltă tensiune sau de la stâlpul respectiv până la cel mai apropiat colț al clădirii. Suntem interesați să obținem informații clare în acest sens, fără a implica costuri mari și fără a expira autorizațiile într-un interval scurt de timp. Ne-am dori să știm dacă există posibilitatea obținerii unui aviz similar cu Certificatul de Urbanism Informativ, care să ofere garanții cumpărătorilor privind construcția.

Având în vedere situația noastră de a locui în străinătate, căutăm soluții eficiente și viabile pentru a răspunde întrebărilor potențialilor cumpărători.

Mulțumim anticipat pentru orice informații sau sfaturi pe care le puteți oferi în acest sens.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
AmberMag, utilizator
Cel mai recent răspuns: AmberMag , utilizator 02:32, 14 Aprilie 2024
Bună ziua, Garantii este greu sau riscant sa dati viitorilor cumparatori intrucat reglementarile in materie se schimba si puteti avea surprize. Iar daca va angajati la garantii, atunci si cumparatorii se pot intoarce impotriva dvs.
Un certificat de urbanism in vederea emiterii unei autorizatii de construire se poate solicita de la primarie si chiar puteti intreba si la enel /electrica care sunt limitele de distanta la care se poate construi si ce se poate construi in raport cu acele linii de medii sau inalte sau ce or fi acelea. Mai mult, certificatele de urbanism nu au valabilitate pe viata.
Soluția eficientă pentru a răspunde întrebărilor potențialilor cumpărători este : acesta este terenul si acolo sunt liniile, daca vreti sa cumparati informati-va temeinic inainte. Punct.
Trandafir2, multumesc frumos pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2024
AmberMag, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta fata de linia de 20kv - constructie casa Madib84 Madib84 de cateva zile tot caut care ar fi distanta fata de linia de tensiune medie la care se poate construi. am gasit asta : Art. 137. Lăţimile normate ale ... (vezi toată discuția)
Enel are stalpi de inalta tensiune pe terenul meu- pot construi ? teo_dor teo_dor Doresc sa ridic o casa pe un teren al socrului meu, dar pe care sunt amplasati stalpi de inalta tensiune. Cu putin timp in urma s-a facut cadastrul si ... (vezi toată discuția)
Constructia casei fata de linii electrice arondoru arondoru La ce distanta de liniile electrice si de stalpii de inalta tensiune se poate construi o casa, ce lege reglementeaza aceasta distanta? (vezi toată discuția)