avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie . Buna ziua, a fost necesar sa schimb ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie . Buna ziua, a fost necesar sa schimb robinetii de siguranta de ...

Buna ziua, a fost necesar sa schimb robinetii de siguranta de sub chiuveta de la bucatarie. Domnul instalator nu a schimbat alte tevi si nu a facut nici o alta lucrare. A doua zi de dimineata am avut inundatie din perete s-a crapat T-ul pt coloana principala. Administratia a fost anuntata la 8 dimineata, dnul mecanic nu era acasa , a venit dupa cateva ore pt constatare. Nu a facut proces verbal si a pus un alt vecin sa sparga peretele la mine si la vecina de langa pt constatare. Apoi fiind pe coloana principala defectul a zis ca PROBABIL era Tul crapat si cand s-a spart peretele a cazut o caramida si s-a crapat si mai rau deci e vina mea ca proprietar si Administratia nu va repara coloana principala. Ramane sa ne descurcam noi doua vecinele. Reparatia a avut loc a doua zi la 8:30 dimineata deci 24 ore dnul mecanic nu a oprit apa deloc si picurand mediu a udat la parter tavanul dinspre sala blocului. Nu stiu ce pagube au si vecinii de la parter, inca nu am aflat eu nefiind la locatie. Eu nu am stiut, stiind ca vine dnul mecanic , asa se stia ca vine sa opreasca apa. Am aflat la 23:30 noaptea de la o prietena care a stat la ap in seara aceea ca sa deschida usa a doua zi , ca s-a decis sa nu se opreasca apa decat pt reparatie a doua zi pt ca apartamentele de deasupra sa aiba alimentare desi de la et2 in jos era inundatie medie. Am ramas blocata, si confuza as fi vrut sa sun Administratia sa cer oprirea apei dar era f tarziu. Si dansii deja decisesera…Domnul presedinte mi-a sugerat cu 15 min (la telefon) inainte de constatarea dnului mecanic ca si pe coloanele principale repara proprietarii in caz ca proprietarul a defectat ceva. Deci dansii erau hotarati, decisesera intre ei ce sa spuna la constatare. Orice numai sa fie vina noastra. Dnul mecanic a zis pt ca Tul e crapat putin mai mult spre ap meu si doar putin catre ap celalalt decizia e ca eu am inundat. Cum nu prea inteleg din moment ce coloana principala era in perete si nu am facut lucrari pe tevi sau in perete. Intrebarea e, in cel mai rau caz in afara de costul reparatiei pe care din bun simt o sa il platesc 50% cu vecina, desi Administratia trebuia sa intervina pe coloana, ce alte consecinte as putea fi imputata si cum pot aduna probe sa fiu sigura ca ma pot apara? Ar fi buna o inregistrare audio? Daca ii mai sun o data si ii intreb pe cei responsabili ? Sau ce alte probe ca sa evit orice alte probleme? Daca vecinii de la parter imputa pagube ar trebui Administratia sa plateasca din moment ce nu au oprit apa 24 ore, nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 11:21, 15 Aprilie 2024
Cel mai probabil, instalatorul dvs a fisurat T-ul, cand a strans robinetii.
Incercati sa va intelegeti cu presedintele ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata asigurator, vecin inundat pacaliciosu pacaliciosu Buna ziua. Acum vreo 3-4 luni, sa fisurat teava de apa rece de la bucatarie , in perete, unde se face legatura cu coloana principala de alimentare cu apa a ... (vezi toată discuția)
Daca se sparge coloana principala de incalzire,cine plateste? iozsi39 iozsi39 am o intrebare:sunt singurul de pe coloana care a ramas racordat la instalatia de incalzire a orasului;daca coloana principala se sparge la un vecin,cine ... (vezi toată discuția)
Probleme instalatia de apa si accesul la coloana PopescuAdam PopescuAdam Buna ziua Am urmatoarea problema la domiciliu: Acum cateva luni, mi s-a atras atentia de catre vecinul X de la etajul 1 (eu locuind la etajul 2 - ultimul) ca ... (vezi toată discuția)