avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Comandantul nu ne da voie sa mergem la facultate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Comandantul nu ne da voie sa mergem la facultate

Domnilor comandantul nostru nu ne da voie sa mergem sa ne sustinem examenele la facultate.Acesta invoca faptul ca asta este ordinul domnului Ministru de Interne.Daca functia pe care suntem nu cere studii superioare atunci noi nu avem dreptul la concedii de studii.Si ne mai spune ca mai este un ordin in care spune ca, comandantul daca apreciaza ca se diminueaza capacitatea de lupta a unitatii prin acordarea de concedii de studii sau de odihna atunci acesta are dreptul de a aproba sau nu aceste concedii.Am cerut sa mi sa arate acest ordin si acesta mi-a spus ca nu am acest drept deoarece sunt militar si am numai obligatii dar drepturi am in civilie.Am facut o petitie la MAI dar toti colegii mi-au zis sa stau cuminte deoarece o mana spala pe alta.Am fost sa ma transfer la Politie dar nu mi-sa aprobat spunandu-mi sa-mi dau demisia si sa merg sa ma angajez acolo.CE MA SFATUITI SA FAC.MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 16:59, 4 Februarie 2010
Care este statutul dvs. de militar ABC sau de militar de cariera ?
Va salut.Statutul meu este de subofiter.La jandarmerie este vorba.Deci militar sunt cu o vechime de 12 ani in prostia asta si in comunismul asta.
Solicitati sa iesiti la raport la comandantul ierarhic superior(parca comandantul de arma,daca nu ma insel ?) comandantului unitatii din care faceti parte.Mergeti la raport avand asupra dvs. un memoriu scris,pe care il inregistrati in prealabil la secretariat si il sustineti in raportul oral propriu -zis la comandantul de arma.
Nu il reclamati in raport pe comandantul dvs.direct, pentru a nu va crea probleme ulterior cu acesta.Arratati ca refuzul se datoreaza,probabil programului incarcat si specificului muncii dvs,daca sunteti in unitate de interventii sau unor alte motive de serviciu(de exemplu,putinatatea efectivelor,etc)
Ce as putea sa fac daca ordinul este dat de catre comandantul Directiei?Fac parte dintr-un batalion , iar directia este formata din 4 batalioane.Va spun ca absolut nimic deoarece la chefuri si chermeze se intalnesc toti.
Mergeti la raport la Comandamentul Jandarmeriei Romane sau la Ministerul de Interne,iar daca nu gasiti dreptate nici aici,desi eu cred ca sunt incalcate drepturi fundamentale prin acest ordin aberant,luati-va un concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de transfer din cadrul jandarmeriei in cadrul politiei ( ambele structuri m.a.i) kamaru kamaru Buna seara , In anul 2009 in luna Noiembrie am depus in raport de transfer (mutare) din cadrul unei unitati apartinand Jandarmeriei Romane in cadrul unei ... (vezi toată discuția)
Mutare dintr-o unitatea în alta Iulian Vlad Iulian Vlad Buna ziua ,numele meu este Vlad și sunt cadru militar într-o unitate din Brașov. Dorință mea este să mă mut in cadrul altei unități însă nu se scot ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de scolarizare map Robert Marian Robert Marian Buna ziua , Sunt absolvent de Academie Tehnica Militara, promotie 2005, arma geniu. Am profesat timp de 2 ani si jumatate in ... (vezi toată discuția)