Buna seara ,
In anul 2009 in luna Noiembrie am depus in raport de transfer (mutare) din cadrul unei unitati apartinand Jandarmeriei Romane in cadrul unei unitati apartinand Politiei Romane . In data de 20.01.2010 mi s-a adus la cunostinta ca nu mi se aproba transferul fara a mi se prezenta raportul inaintat ( cu rezolutia ) . Raportul cuprinde 4 rubrici , comandantul unitatii (din teritoriu ) din care fac parte mi-a aprobat transferul , acesta a ajuns la unit de politie ( din teritoriu ) unde de asemenea a fost aprobat de catre comandant , raportul a plecat la Bucuresti in cadrul Inspectoratului general al politiei ( unde a fost aporobat ) si apoi la inspectoratul general al jandarmeriei ( se pare ca aici nu a fost aprobat ) .
Va rog sa imi spuneti daca rezolutia negativa a Jandarmeriei este sau nu o incalcare a dreptului de a-mi alege profesia , cat si al dreptului de circulatie a fortei de munca .
Nu pot sa inteleg de ce atunci cand sunt acceptat de catre Politie Jandarmeria nu imi da voie sa ma transfer - nu este o ingradire a dreptului la munca ? nu este o forma de munca fortata ? , de ce mi se interzice sa vad raportul inaintat de catre mine ?
As vrea sa ma adresezu nui avocat si sa inaintez o plangere pentru solutionarea problemei mele , credeti ca as putea castiga in acest proces ?
Va multumesc !
Personal cred ca ar trebui pe o speta atat de specifica studiata si legislatia dvs, la fel de specifica. Daca cineva o stie aici, va va raspunde.
Foarte larg, da, sunt ingradiri si da, cautati colegi avocati gata de lupta.
Sa traiti!
danacr3
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
in situatia dvs va sfatuiesc sa formulati o cerere prin care solicitati sa vedeti raspunsul prin care vi s-a respins raportul. Sunt obligati sa il inainteze in termen de 30 de zile In caz contrar apelati la Contencios administrativ si fiscal art 8 ,mai este art 14,15 prin care solicitati ca raportul sa nu fie adus la indeplinire, tot cu un termen de 30 zile; si art 18 prin care solicitati sa fie ogligati a va aproba transferul tot pe legea 554/2004
nelamuriri daca aveti mai intrebati
@ R are dreptate, sunt institutii care sunt stat in stat in sensul ca, pe langa codul muncii care se aplica tuturor salartiatilor si angajatorilor din Romanaia, au si legi speciale care se substituie codului muncii cum ar fi in domeniul asigurarilor sociale, promovarilor in functie, concedierilor, etc. Asa ca va trebui sa aveti in vedere legislatia care se aplica in institutia d.voastra, regulament, statut, lege, HG, OU, etc.
Rezoluti jandarmeriei nu este neaparat o incalcare a dreptului d.voastra ci este un drept al ei ca institutie de a-si alege oamenii dupa criterii conforme cu standardele lor de functionare.
Pneagu, multumesc pentru raspuns ...
insa nu cred ca exista o institutie intr-un stat democrat , care sa forteze un angajat sa nu scimbe locul de munca si sa ii stabileasca atunci cand are alta optiune un alt loc de munca.
Inteleg ca distinsii domni din Jandarmerie isi aleg oamenii dupa criterii conforme cu standardele lor de functionare, insa sunt unii oameni care vor sa paraseasca institutia optand pentru alta.
Constitutia Romaniei :
ARTICOLUL 41
Munca si protectia sociala a muncii
(1) Dreptul la munca nu poate fi îngradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera.
Mie mi se pare clar o incalcare a acestui drept , indiferent daca am un statut special sau nu . Textul spune clar : "Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera."
Este ceea ce doresc si eu , vreau alt loc de munca, mi se ofera posibilitatea sa plec si cei din jandarmerie nu imi dau drumul , intrebarea este foarte simpla : este legal sau nu ?
Transferurile in minister sunt perfect legale din moment ce s-au facut pana acum , ultimul transfer pe care il stiu a avut loc in luna septembrie .
Va rog daca se poate sa atingeti subiectul in amanunt , asa vrea sa stiu daca pot incepe demersul legal sau nu .
Multumesc !
1. Nu uitati ca Jandarmeria este o institutie militarizata iar dvs. sunteti "la ordin".
2. In afara de legile generale (Constitutia, Codul muncii etc.) exista legi specifice si un statut de care ati luat la cunostinta, in momentul intrarii in sistem si ati depus si un juramant.
3. Comandamentul Jandarmeriei s-ar putea sa considere ca motivele dvs. nu sunt justificate sau in concordanta cu Regulamentele militare.