avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot primi somaj din nou?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot primi somaj din nou?

M-am angajat in timpul perioadei de somaj pe perioada determinata (o luna), chiar cu o saptamana inainte de terminarea celor 12 luni cat aveam dreptul la somaj.Pot primi din nou indemnizatie de somaj inca 12 luni la terminarea contractului pe perioada determinata? Mentionez ca inainte de somaj am lucrat 3 ani neantrerupt.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
aLLLx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:48, 6 Februarie 2010
Daca aveti 12 luni lucrate in ultimile 24, da puteti primi somaj din nou.
1. Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe durata determinata somajul s-a suspendat si il veti relua de unde a ramas.
2. Mergeti cu decizia de incetare a CIM la AJOFM si mai efectuati o saptamana de somaj care v-a mai ramas.
tudorvaleriu a scris:

1. Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe durata determinata somajul s-a suspendat si il veti relua de unde a ramas.
2. Mergeti cu decizia de incetare a CIM la AJOFM si mai efectuati o saptamana de somaj care v-a mai ramas.

Deci nu o sa beneficiez de alte 12 luni de indemnizatia de somaj?
Dupa ce terminati somajul (acea saptamana), mai incheiati un CIM pe o perioada de o luna si, la incetarea acestuia, veti beneficia de somaj daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.
tudorvaleriu a scris:

Dupa ce terminati somajul (acea saptamana), mai incheiati un CIM pe o perioada de o luna si, la incetarea acestuia, veti beneficia de somaj daca aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 de luni.

Adica trebuie sa inchei un CIM incepand fix din ziua in care se termina perioada de somaj anterioara?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
aLLLx, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj zorca zorca Buna ziua, Ma aflu in situatia urmatoare: dupa o vechime in munca de 21 ani, in mai 2009 am intrat in somaj. Am ocazia de a ma amgaja cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Art. 81 codul muncii luxa.roman luxa.roman daca se suspenda contractul de munca in baza art 81, lit b din codul muncii am dreptul la somaj (vezi toată discuția)
Somaj dupa cim perioada determinata 3 luni florenta_22 florenta_22 Am beneficiat de somaj 10 luni, m-am angajat vpe o perioada de 3 luni iar angajatorul nu imi va prelungi CIM-ul. Mai pot beneficia de somaj daca sunt angajat ... (vezi toată discuția)