avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 81 Codul muncii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 81 Codul muncii

daca se suspenda contractul de munca in baza art 81, lit b din codul muncii am dreptul la somaj
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 7 Noiembrie 2010
1. Art.81, lit.b) din Codul muncii se refera la incheierea si nu suspendarea unui CIM pe perioada determinata.
2. Ca sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze un CIM si nu sa fie suspendat.
3. Daca expira CIM pe perioada determinata, adica daca el inceteaza, de drept, la data pana la care a fost incheiat (art.56j din Codul muncii) beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
Interventie moderator:
:rtfm:
luxa.roman:
1. Daca mai aveti intrebari sau completari pe aceeasi tema nu mai deschideti un nou topic. Ne derutati si pe noi, ne puneti la munca sa cautam topicul initial, dvs. nu veti intelege nimic si mai este si in neconcordanta cu regulementul forumului.
2. Intrati tot pe acest topic, folositi butonul "raspunde" si continuati mesajele.

luxa.roman a scris:
Va multumesc pt raspuns dar tin sa precizez ca am avut CIM pe perioada nedeterminata dar soc. la care lucrez nu stiu din ce motive nu vrea sa ma dea in somaj de drept (postul meu desfiintandu-se) si mi s-a propus sa-mi inchei cim si sa-mi faca din nou angajarea pe perioada determinata (1 luna) fapt care s-a si intamplat, si in cim scrie perioada determinata, 1 luna cuprinsa intre data.. si data... pe perioada suspendarii contractului de munca a titularului de post in baza art 81, lit b din Codul Muncii

Ramane valabil raspunsul meu de mai sus:
3. Daca expira CIM pe perioada determinata, adica daca el inceteaza, de drept, la data pana la care a fost incheiat (art.56j din Codul muncii) beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
ma scuzati, si va multumesc pt rapuns si da am ani buni (zeci) cotizati la somaj si ani buni de vechime neantrerupta
Daca CIM de munca a incetat in data de 13.10.2010 si de la contabilitate mi-au spus ca ei imi incheie activitatea in data de 07.11.2010 in ce termen trebuie sa-mi depun actele de somaj de drept
In 30 de zile de la data incetarii c.i.m. aveti dreptul de a depune actele pentru somaj , pentru a beneficia de indemnizatia de somaj de la aceasta data.
Dupa acest termen indemnizatia se va acorda de la data depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? veronica38 veronica38 am fost angajata cu contract pe perioada nedeterminata pana la data de 03 03 20 11 cand am decis sa-mi depun lichidarea la zi ,mi sa desfacut contractu cu art ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)