avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua,este obligatoriu pt.asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua,este obligatoriu pt.asociatiile de locatarii,sa monteze ...

Buna ziua,este obligatoriu pt.asociatiile de locatarii,sa monteze sensori de fumo pe scara?de cand ?cu ce lege?multumesc mult.Si care lege protejeaza iluminatul pe scara blocului doar de persoanele autorizate?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:29, 23 Aprilie 2024
Nu exista vreo lege care sa va oblige la instalarea unui sistem de protectie incendiu,, Nu inteleg ce inseamna protectia iluminatului ! Nu am auzit vreodata de asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, moderator
buna ziua ,din pacate de 35de ani in Eforie Sud,la asociatie Mircea cel Batran de peste 35de ani sunt discuti din cauza ap3care a pus nu stiu in ce context monopoli pe cheia panoului de iluminat,ridicol...ceea ce inseamna Ca seara nu este lumina pe scara de atata timp si decide El cand si cum va fi lumina pe scara,stiu Ca este ilegal...desi Sau colectat fonduri pt.a se Pune sensori si schimba panoul,noua administratoare de la inceput il anului se pare Ca inventeaza tot felul de scuze Ca aceasta problema.sa nu se rezolve,noi locatari suntem exasperati va immaginati toata lumea cu lanterne si lanternute pe casa scari,aiutati un caz...exasperat.aceadta asociatie e facuta dintr-un singur bloc nu are casuta postala unde sa trimiti reclamati ,panoul unde scrie asociatie de locatari...e in interiorul scarii,nu este cont bancar si se continua ASA in ritmul asta de ani...stiu Ca exista o lege ce obliga administratorul sa ia in mana situatia si Ca accesul la curent se face doar de organele autorizate.Multumesc
latka a scris:

Nu exista vreo lege care sa va oblige la instalarea unui sistem de protectie incendiu,, Nu inteleg ce inseamna protectia iluminatului ! Nu am auzit vreodata de asa ceva.

Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, moderator
Nu e nici o problema, va decideti minim 20% dintre membrii asociatie si organizarti o adunare generala prin care il schimbati pe EL

Articolul 47
(1) După constituirea asociației de proprietari va avea loc cel puțin o dată pe an, în primul trimestru, o întrunire a adunării generale a asociației de proprietari. Responsabilitatea cu privire la convocarea anuală a cel puțin unei adunări generale a asociației de proprietari aparține președintelui asociației de proprietari și membrilor comitetului executiv.
(2) Adunarea generală este alcătuită din toți proprietarii membri ai asociației de proprietari.
(3) Adunarea generală ordinară se convoacă de către:
a) președintele asociației de proprietari sau comitetul executiv;
b) cel puțin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari.
[ link extern ]

Cititi si celelalte articole referitoare la modul cum se convoaca adunarea generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)