avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hello stimati colaboratori! O tema? A vinde vatre B un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hello stimati colaboratori! O tema? A vinde vatre B un imobil. ...

Hello stimati colaboratori! O tema? A vinde vatre B un imobil. Cartea Funciara "curata". C, in proces cu A, cere in instanta drept de retentie pentru acelasi imobil si notarea litigiului. Judecatorul, din greseala (recunoscuta chiar in instanta, ulterior), nu da curs. B stia ca imobilul este "in litigiu". Daca C poate dovedi asta, poate cere anularea actului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:38, 26 Aprilie 2024
Nu cunosc ce urmareste C exact si e dificil sa ai parti care se numesc litere. Asa nu intelegi intreaga situatie juridica, nu intelegi de unde vine dreptul de retentie, ce imobil e ala, or fi fost soti A si C? Conteaza uneori de unde vine acest drept de retentie, din ce raport juridic izvoraste.
Oricum, incearca 2498 parca e Cod civil.
Din pacate, C putea nota litigiul fara ca sa dispuna vreun jude asta. Pacat ca nu a facut-o.
Cum se manifesta dreptul de retentie concret? cum a achitat B imobilul?
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Da. Va multumesc. Intr-adevar am dat foarte putine elemente don 2 motive: 1-nu prea primesc raspunsuri si 2-nu stiu cum sa-mi activez semnalizarea lor. Sarut mana. Voi da detalii daca sunteti amabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este necesar sa fiu eu amabila ca sa dati dv. detalii. Dati detalii la solicitare ca sa primiti raspunsuri.

Aveti in stanga, la „Tu si comunitatea”, sectiunea intrebarile tale. Intrati acolo si vedeti discutia inceputa de dv. In dreapta are un buton din care puteti seta sa primiti instiintari daca apar raspunsuri noi. Intrati pe Contul meu, in pagina dreapta sus de tot, cautati in meniu Notificari si va activati sa primiti raspunsurile pe email. Activitate in forum e sectiunea care trebuie activata.
De regula insa, pentru mai multe raspunsuri, e bine sa continuati discutia in aceeasi zi pana la epuizare. Astfel sunt sanse sa intre mai multi profesionisti sa isi dea o parere.
Acestea nu trebuie insa confundate cu o opinie data in cadru profesionist, intr-o consultatie, aveti grija, unele raspunsuri pot fi eronate din insuficienta cunoastere a situatiei juridice si de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantia contra evictiunii alexyamargot alexyamargot A ii vine lui B o casa. B face din casa respectiva un adevarat hotel de 10 etaje, 5 stele. peste 3 ani, vine C si il da in judecata pe B, demonstrand ca de ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum poate fi impiedicata sotia ce a obtinut imobilul in urma partajului,sa instraineze bunurile inainte de a achita sulta?Hotararea devine definitiva dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Partaj-constructie pe terenul unui tert colette2010 colette2010 Buna seara! Nu am gasit o discutie similara pe forum si de aceea postez aici. Sper sa ma ajutati sa gasesc o solutie. A si B, casatoriti. A contracteaza un ... (vezi toată discuția)