avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea unei hotarari judecatoresti?
Discuție deschisă în Executare silită

executarea unei hotarari judecatoresti?

Sunt in posesia unei hotarari hudecatoresti definitive si irevocabile, impotriva unei asociatii de proprietari prin care aceasta este obligata sa ma despagubeasca cu o suma de aprox 7000 lei. Dupa investirea acestei hotarari cu formula executorie, am angajat un executor judecatoresc care dupa aproape 5 luni de zile sustine ca nu poate recupera suma amintita pe motiv ca asociatia nu are conturi si alte mobile fixe pe care sa le excute silit, cu toate ca asociatia incaseaza zilnic bani prin casieria proprie. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in cazul acesta.
Pot inlocui executorul judecatoresc ....In ce conditii?
Va multumesc
Adrian Dugulan
Cel mai recent răspuns: adrianvl , utilizator 11:22, 4 Februarie 2010
Felicitari pentru staruinta de a sustine si de a proba incalcarea dispozitiilor in vigoare de catre asociatia de proprietari,astfel incat instanta de judecata sa dispuna obligarea acesteia la plata .
In cauza fiind vorba despre un titlu executoriu acesta trebuie adus la cunostiinta asociatiie de proprietari care detine obligatia legala sa se coformeze sa respecte si sa aplice imediat si neconditionat hotararea instantei.
Cum asociatia de proprietari a fost parte in cauza,respectiv exista hotararea adunari generale ,aceasta are obligatia sa repartizeze tuturor proprietarilor cota parte din c/v daune dispuse de catre instanta ,la care se adauga plati suplimentare onorariu ,taxe achitate cu ocazia executarii silite.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns, dar daca executorul judecatoresc spune ca nu poate excuta aceasta asociatie din anumite motive....prin ce alte cai mai pot recupera acesti bani de la asociatie, eu nu ma pot prezenta sa cer banii...nu este legal....va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exeutarea unei hotarari judecatoresti bangy bangy Sunt in posesia unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, impotriva unei asociatii de proprietari prin care aceasta este obligata sa ma ... (vezi toată discuția)
Executarea unei asociatii de proprietari adrianvl adrianvl Am o hotarare judecatoreasca cu titlu executoriu prin care o asociatie de proprietari trebuie sa ma despagubeasca cu o anumita suma de bani. Executorul ... (vezi toată discuția)
Restituire daune banesti CostacheMarcela CostacheMarcela Buna ziua, Am avut masina parcata in fata blocului si a fost avariata in sensul ca a cazut o bucata de beton pe capota de la blocul din apropiere. Am dat ... (vezi toată discuția)