avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu cât timp înainte de cununia civilă putem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu cât timp înainte de cununia civilă putem încheia o convenție ...

Cu cât timp înainte de cununia civilă putem încheia o convenție matrimonială?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:04, 22 Aprilie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista un termen legal. Convenția matrimoniala își va produce efecte oricum, după încheierea căsătoriei.

Din punct de vedere practic, având în vedere ca trebuie sa va depuneți actele cu 10 zile înainte de oficierea căsătoriei, e bine ca la acel moment sa prezentați și convenția matrimoniala, împreună cu restul documentelor.
Când depuneți actele va trebui sa completați o declarație de căsătorie, unde exista o rubrica cu regimul matrimonial pe care l-ati ales. Având deja convenția, îl declarați din prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentionez sa ma casatoresc si am nevoie de un sfat \"prenuptial\" draga55 draga55 Intentionez sa ma casatoresc intr un viitor apropiat si va scriu din dorinta de a fi sfatuita ,din timp, asupra ce e mai bine sa fac, pt a ma simti protejata ... (vezi toată discuția)
Regimul matrimonial si mentiunile pe actul de stare civila Justitiarul711 Justitiarul711 Pe marginea actului de casatorie se inscrie mentiunea regimului matrimonial ales cu ocazia incheierii casatoriei. Poate fi acesta inscris in certificatul de ... (vezi toată discuția)
Bunuri achizitionate inainte de casatorie sev_girl_alexandra sev_girl_alexandra Buna...am trait in concubinaj aproximativ 7 ani,timp in care ne-am construit o casa impreuna ,actele sunt pe numele lui...anul asta vrem sa facem ... (vezi toată discuția)