avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Situatia unei rude aflate in stare de iresponsabilitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Situatia unei rude aflate in stare de iresponsabilitate

Va rog sa ma ajutati sa clarific situatia urmatoare:
Cumnata mea a suferit un atac cerebral si se afla internata in spital la neurologie cu sanse minime de insanatosire deplina. Sora ei de tata, sotia mea (insotitor inregistrat in spital) , este in permanenta cu ea in spital. Intrebarea este:
-ce trebuie facut pentru a deveni tutore sau curator??
-bunurile mobile si imobile pot fi declarate ca sa nu faca obiectul unor dispute in familie? in sensul de a le conserva cumva, ca poate isi va reveni vreodata si sa nu se trezeasca atunci ca i s-a instrainat tot ce avea?
-ce se poate face daca actul de proprietate al casei nu se mai gaseste? exista o suspiciune ca ar fi fost dat actul original la o banca pentru un contract de credit.
-cum as putea determina daca mai are credite in derulare pentru a-i putea plati ratele lunare?
Multumesc si astept un raspuns pe adresa de -e-mail
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:55, 18 Octombrie 2006
Solutia este punerea sub interdictie, pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile persoanei puse sub interdictie judecatoreasca popescusteli popescusteli doresc sa aflu si eu raspunsul la doua intrebari ,daca se poate. 1.cum se poate partaja bunurile comune intre doi frati(coproprietari pe casa si pamant)dintre ... (vezi toată discuția)
Curatela persoana majora, bolnava, internata intr-un azil ramo1305 ramo1305 Buna ziua, O femeie in varsta, cu probleme de sanatate, fara sot, copiii, nu se mai poate ingriji singura. Singura ruda in viata este fratele, care a ... (vezi toată discuția)
Tutorele, ruda cu batranul diagnosticat cu dementa mixta, are drept la masa sucsesorala dupa decesul acestuia? Gabi_R Gabi_R Varul meu primar in varsta de 79 de ani (care nu a fost casatorit si nu are copii) s-a imbolnavit de dementa mixta, cu evolutie rapida si a si orbit.Nu este ... (vezi toată discuția)