Buna ziua,as dori sa stiu de ce la Directia de venituri din orasul meu ,imobilul care este proprietatea mea prin Contract de vanzare-cumparare eu avand drept de nuda proprietate, mama de uzufruct viager, figureaza pe numele tatalui meu????
Mentionez ca eu mai detin un imobil cumparat anul trecut,pe numele meu.
Acest lucru l-am sesizat cand a trebuit sa platesc impozitul pe cele 2 imobile la Directia de venituri. Nu mi se pare in regula. Ce trebuie sa fac?Multumesc
Mergeti cu copii dupa ambele contracte ( pt ambele imobile) si inregistrati-le la fisc.
O sa platiti o amenda pt nedeclararea in termenul legal, de 25 lei/imobil.
Din acel moment o sa figurati dvs. la plata impozitelor.
Succes!
Imobilele trebuie declarate la DITL-Primarie. Pentru primul platiti impozit normal, pentru cel de-al doilea platiti +15% (cf. codului fiscal).
Puteti avea un nr. nelimitat de proprietati pe numele dvs.
Daca dumneavoastra detineti un contract sau mai multe prin care aratati ca a-ti cumparat un apartament, sau mai multe, le depuneti la directia de impozite si taxe a orasului din care sunteti, dar intrun timp legal daca nu platiti amenda. Veti fi inregistrata cu atatea imobile cate contracte depuneti la DITL- Primarie. Dute cu copiile de la cotracte la taxe si impozite locale si se rezolva. Stai linistita!