avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Publicarea de convorbiti private cu protejarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Publicarea de convorbiti private cu protejarea identitatii interlocutorilor in scop literar

Buna ziua,
ma aflu in posesia unor inregistrari de convorbiri private la care ambii participanti am fost de acord cu inregistrarea , copiile lor mi-au fost transmise de catre celalat participant fara a discuta insa finalitatea utilizarii lor. As dori sa folosesc conversatiile in crearea unei opere literare, protejand identitatea participantilor (nume, locuri si usernames modificate, fara asemanare cu cele reale, opera publicata sub pseudonim literar). Am nevoie in acest caz de acordul explicit al celelaite persoane implicate (nu este o persoana publica)? Exista risc de a fi considerata atingere a vietii private chiar daca asocierea intre fapte si persoana nu este posibila decat pentru cineva care cunoaste deja informatiile?
Va multumesc pentru orice indrumare imi puteti oferi!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Pseudonim84, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pseudonim84 , utilizator 15:48, 29 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți nevoie de nici un acord în condițiile descrise de dvs și atât timp cât persoanele care participa la convorbire nu pot fi recunoscute de terți după inițiale ,folosirea unor nume asemănătoare,etc.Desi nu ma îndoiesc de talentul dvs literar și de succesul lucrării nu pot sa nu ma întreb retoric ce ar avea atât de deosebit convorbirile respective încât sa le folosiți.. Succes.
Va multumesc pentru raspuns! Este perfect posibil ca discutiile ( o poveste de dragoste intre 2 tineri adulti) sa mi se para doar mie deosebite, prin prisma trairilor din acele momente si rezultatul final sa fie unul mediocru sau mai rau, fara vreun succes la public. Intentionez totusi sa rescriu si sa parafrazez pentru o forma cat mai placuta si accesibila si sa caut feedback de la filologi si cititori cu experienta, desigur. Daca voi reusi sa duc la bun sfarsit initiativa, pana la publicare, promit sa va transmit un exemplar .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stenograma la o convorbire telefonica lywakys lywakys buna seara, cum se poate face stenograma la o convorbire telefonica pe care am avuto cu fica mea de 6 ani care e plecata cu sotia in alta localitate mi-ar ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume si prenume pe cale administrativa ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, prin natura studiilor mele superioare am colaborat si colaborez cu edituri/reviste si site-uri , care mi-au publicat lucrarile sub pseudonim ... (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta in literatura ContSters277534 ContSters277534 Buna seara, Sunt un scriitor la inceput de drum si nu am bani de consultatii dar poate in viitor voi avea... Multi bani. Am trait experiente super ... (vezi toată discuția)