avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in care nu ...

Buna ziua! Momentan avem un contract de inchiriere, in care nu este specificat posibilitatea de a mari chiria. Contractul a fost semnat inainte de covid, pentru 15 ani. Tin sa mentionez (stiu ca e greseala noastra), ca nu credeam ca e asa de complicat modificarea contractului. Ce posibilitati am avea ca proprietar? Chiriasul nu este de acord cu noi, si nu vrea sa semneze niciun act aditional.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:28, 26 Aprilie 2024
Mergeți la un avocat cu contractul pt a fi analizat.Nu putem noi sa ghicim oricâtă bunăvoința am avea ce clauze aveți dvs,de unde ați copiat contractul(modele ,modele visul justiabilului roman)etcetc.Desi nu ați avut inspirația sa apelați la un av când ați încheiat contractul poate un av va descurca și găsește o soluție..
Nu este complicat, este simplu: se modifica asa cum l-ati incheiat, adica prin acord de vointa. daca acest acord nu exista, nu puteti gasi modalitati de modificare unilaterala a chiriei.
Nu stiu ce scrie in contractul acela, care sunt obligatiile partilor, daca aveti referiri la denuntari unilaterale, daca aveti rezervat vreun drept locativ in anumite situatii de tipul 1830 Cod civil... in functie de astea poate gasiti alte solutii, nu stiu.
Am fost la avocat, si nu am primit un raspuns foarte clar. Am trimis o notificare catre chirias, in care cerem marirea chiriei si evacuarea locatiei daca nu accepta aceasta modificare. Nu am primit niciun raspuns.

La sectia chirie, nu este mentionat absolut nimic referitor la modificarea acestuia, doar pur si simplu a fost completat cu suma.

Clauze speciale arata urmatorul fel:

Prelungirea/rezilierea contractului, intretinerea locuintei inchiriate, evacuarea locatarului, etc se fac in conformitate cu prevederile Legii nr. 287/2009 privind Coduk civil, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii locuintei nr. 114/1996, republicata, precum si a celorlalte reglementari in materie.
In situatia in care rezilierea contractului este solicitata/efectuata unilateral de locator la organul fiscal competent, acesta are obligatia sa notifice in scris locatarul cu privire la denuntarea contractului.

Inca trebuie sa mentionez, ca nu detinem un exemplar al contractului, am primit doar una scanata, unde nu este scris data in care a fost semnat, doar datele noastre, pretul contractului si perioada de 15 ani si suma. Probabil este o mare greseala a noastra, noi cu buna vointa, nu credeam ca chiriasul o sa aiba astfel de comportament.
sper am raspuns detaliat
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
tcsszr, utilizator
V-a dat raspuns detaliat aviocatul la care ati fost, eu nu am actul, v-am ajutat cat se poate in lipsa informatiilor de acolo, nu merge asa, n-am cum. Nu inteleg unde este exemplarul dv.

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere locuinta alexmbt alexmbt Buna ziua, Acum 2 luni am inchiriat un apartament , proprietatul fiind foarte amabil nu am fost atent la toate detaliile si am semnat contractul pe care mi ... (vezi toată discuția)
Proprietarul a mărit chiria și mi-a spus să părăsesc locuința dacă nu vreau să plătesc cât cere. are dreptul să facă asta? t0much t0much Am închiriat un apartament pe o perioada de 10 ani, contractul fiind înregistrat la ANAF cu o sumă mai mică decât cea reala. După câteva luni, ... (vezi toată discuția)