avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Situatie mai bizara! Promisiune de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Situatie mai bizara! Promisiune de vanzare cumparare ...

Buna ziua! Situatie mai bizara! Promisiune de vanzare cumparare intre nepoti si bunic, in 2010, in care bunicul vinde nepotilor imobilul pe o suma de 100.000 euro, banii care vor fi achitati intr-un an, mai putin avansul primit de bunic, cate 20.000 euro de la fiecare nepot in momentul semnarii actului la notar, bani cash. Timp de 10 ani nu se intampla nimic, actul fiind mai mult o acoperire a bunicului pt a-si proteja casa de cei 2 copii care o luasera pe drumuri gresite, nepotii neachitand nici un euro. Dupa 9 ani, nepotii au prelungit cu bunicul promisiunea pe inca 3 ani valablitate si au schimbat unele clauza, deoarece acum nu mai puteai sa da bani fictivi bunicului, ma refer la restul de 60.000 euro decat prin banca, iar notarul a schimbat clauza cu uzufruct viager in schimbul neachitarii sumei ramase de 60.000 euro. Dupa un an, bunicul moare, iar nepotii au notat in cartea funciara promisiunea, precum si actul aditional de prelungire pe 2 ani. Inrebarea mea este cum poate mostenoitorul legal, avand certificat de mostenire, sa radieze aceasta promisiune din CF, si care este procedura legala, trebuie desfiintat actul in instanta sau tot la notar, si aici ma refer nu priun calea amiabila deoarece ei nu doresc asta.
Si o ultima intrebare, nepotii pot da in judecata mostenitorul legal cand expira promisiunea sau pot avea dreptul de propietate prin promisiune fara sa dea in judecata mostenitorul, ma refer printr-un notar? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:19, 26 Aprilie 2024
Ca nepotii sa devina proprietari este necesar sa aiba titlu de porprietate, aucm nu il au, au promisiunea ca se va face unul, atat. Deci nu vor fi automat proprietari.
Mergeti sa discutati cu un avocat sa vada exact actele incheiate de bunic, situatia financiara a nepotilor, a bunicului, si multe alte chestiuni de fapt pentru a vedea daca se mai poate invoca ceva referitor la banutii aceia... sau o simulatie... Nu stiu pentru cine intrebati, exact, dar variantele sunt multiple si depinde cine vrea sa actioneze sau nu.
Va multumesc pt. raspuns!
Mie simulatia de mai sus imi pare numai creatoare de probleme, sincer, nu imi pot imagina decat ca acetele alea au fost facute fara ca un avocat sa isi dea o idee macar...
Bunicul trebuia sa se intereseze, nepotii la fel. Acum ar fi indicat sa se intereseze in termen util si copiii defunctului, i-ar ajuta...
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Va mulțumesc pt răspunsuri, exista vreun avocat specializat pe astfel de spețe?

Liliana Gradinaru a scris:

Mie simulatia de mai sus imi pare numai creatoare de probleme, sincer, nu imi pot imagina decat ca acetele alea au fost facute fara ca un avocat sa isi dea o idee macar...
Bunicul trebuia sa se intereseze, nepotii la fel. Acum ar fi indicat sa se intereseze in termen util si copiii defunctului, i-ar ajuta...

In principiu, in Romania avocatii nu au specializari verificabile. In fapt insa, toti lucvram pe anumite domenii de ani sau zeci de ani.
Cautati un avocat specializat in mosteniri si contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat avizat va rog , multumesc! andreiRAC andreiRAC speta: bunica 80 ani, bunicul decedat 2003, unica fiica decedata '97, unicul nepot, stabilit USA impreuna cu ginerele si noua sotie a acestuia, renunta in ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager marius_br marius_br Doresc sa cumpar un imobil care are trei coproprietari si un beneficiar al unui drept de uzufruct viager (in conexiune cu doi dintre proprietari). Daca toti ... (vezi toată discuția)
Acte imobil pentru copil minor-nepot catalina.p catalina.p Bunicii ( sot-sotie cu varste de peste 73 ani ) bolnavi ai unui nepot in varsta de numai 3 ani- minor vor sa cumpere pe numele si pentru nepotul lor (in ... (vezi toată discuția)