avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. După absolvirea școlii postliceale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. După absolvirea școlii postliceale profil Agent ...

Bună ziua.
După absolvirea școlii postliceale profil Agent vamal pot lucra în Italia? Menționez că am dublă cetățenie.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 25 Aprilie 2024
Daca diploma este recunoscuta de statul italian, Da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legislatiei italiene:
- Reprezentarea în materie de operaţiuni vamale poate fi conferită exclusiv unui agent vamal înscris în registrul profesional creat prin Legea nr. 1612 din 22 decembrie 1960, sub rezerva dispoziţiilor articolului 43.

- art. 43 primul alineat:
„Reprezentarea proprietarului mărfii în vederea executării operaţiunilor vamale poate, de asemenea, să se acorde unui agent vamal care nu este înscris în registrul profesional, cu condiţia să fie vorba despre un angajat al acestui proprietar”.

- Conform articolului 47, calificarea de agent vamal face obiectul acordării unei licenţe emise de Ministerul de Finanţe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii medii? angizah angizah Va rog frumos dati-mi o solutie. Am o persoana care a absolvit 4 ani de liceu dar nu are diploma de bacalaureat .Are un certificat de absolvire a liceului ... (vezi toată discuția)
Directiva ue 2005/36/ec in urmatorul caz: 2000-2003 studii,pauza 4 ani apoi examen absovire 2007. cand se considera ca am absolvit: 2003 sau 2007? dariax dariax Am urmat scoala postliceala de asistente intre anii 2000-2003. Nu am dat examenul de absolvire in 2003 ci 4 ani mai tarziu. Cand se considera ca am terminat ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta in instanta numai cu facultatea de drept? iconita iconita Am terminat anul acesta facultatea de drept.As dori sa stiu daca pot reprezenta in instanta anumite spete fara sa fiu avocat? (vezi toată discuția)