avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie invaliditate din nastere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie invaliditate din nastere

Buna ziua,
Am invaliditate din nastere si nu am fost angajat in campul muncii. Detin o pensie de invaliditate in R. Moldova a carui cetatean sunt si doresc sa obtin pensie de invaliditate in Romania, eu avand cetatenie dubla. Se poate obtine, si cum se procedeaza, pensie de invaliditate si in Romania?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vladhld , utilizator 18:38, 25 Aprilie 2024
In Romania nu exista pensie de boala care sa se acorde pentru persoanele care au dobandit o invaliditate de la nastere.

Sunt alte masuri de ocrotire si protectie sociala pentru aceasta categorie de persoane.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Daca ati pomenit, imi puteti detalia putin de ce masuri de ocrotire si protectie sociala pot beneficia in cazul meu? Mentionez ca am varsta de 33 ani si in Moldova mi-a fost stabilit acum ceva vreme gradul 1 de invaliditate definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer pensie caz de boala din r.moldova in romania Dasha Dasha Buna ziua. Un prieten de al meu ma roaga sa aflu care este procedura de transfer a pensiei pe caz de boala din R. Moldova in Romania. El sa pensionat pe caz ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean roman cu domiciliu in strainatate ikebana ikebana Care sunt modalitatile si formele legale de angajare a unui cetatean roman cu domiciliul in R. Moldova? Cetateanul are numai pasaport romanesc nu si buletin si ... (vezi toată discuția)
Căsătorie cetățean străin Leo0809 Leo0809 Bună seara! Sunt cetățean român, urmează să mă căsătoresc cu o doamnă din Republica Moldova. Precizez că are doi copii (din două căsătorii ... (vezi toată discuția)