Fraților dați-mi o mana de ajutor nu reușesc sa completez dec. 101 pentru micro.am urmat. date: venituri exploatare - 196.384; venituri fin. 5; venit total = 196.389.
chelt. financiare 2.350; chelt exp. (inclusiv imp. micro)202.478; deci total cheltuieli 204.828.
în contul 698 am 5.892 lei (196.389 x 3% = 5892) deci am plătit tot anul 3% nu minim cum sa le pun in dec. ca nu prea reușesc sa înțeleg . va rog din suflet sa ma ajutai! imp. micro pun la rindul 24 sau da rd. 6 in patrea a II a.
Microintreprinderile nu completeaza Declaratia 101.
Declaratia 101 se completeaza de catre societatile platitoare de impozit pe profit sau de societatile care au trecut in cursul anului de la statutul de microintreprindere, la cel de platitoare de impozit pe profit (la 31.12.2009 erau inregistrate la administratie ca platitoare de impozit pe profit).
Pentru ca o microintreprindere sa devina in cursul anului platitoare de impozit pe profit, ar insemna ca a depasit plafonul de 100.000 de euro la venituri sau ponderea veniturilor din consultanta si management este mai mare de 50% din veniturile totale.
Va aflati intr-unul din aceste cazuri?
Nu , Nu ma aflu intr-o astfel de situatie deci tot ce este micro,chiar daca a platit imp. minim, sau chiar daca a platit 3%, daca nu a depasit 100.000 Euro adica in cursul anului nu a devenit platitor de imp. pe profit nu depune. Da? Multumesc din suflet.