avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutati cu o formulare. Concediul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutati cu o formulare. Concediul de crestere copil ...

Va rog sa ma ajutati cu o formulare.
Concediul de crestere copil constituie vechime in specialitate potrivit art 22 alin.(2) din OUG 111/2010.
Am nevoie de o notificare in care sa aduc atingere la lege sau o adresa in care sa explic de unde vine vechimea. 4 ani din contract individual de munca si 4 ani din concediu de crestere copil. Pot explica in adeverinta de salariat sau fac separat? Si cum o formulez?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 27 Aprilie 2024
1. Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) din OUG 111/2010 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

2. Pentru perioada CCC va lua adeverinta de la AJPIS in cuprinsul careia este mentionat asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada vechime in munca Adinarebeca5 Adinarebeca5 Am primit indemnizatie crestere copil 2 ani pe baza de venituri din agricultura..de unde scot o adeverinta pt acei 2 ani ca sunt vechime in munca?...itm-ul si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost ... Baam1995 Baam1995 Bună ziua! Lucrez la o companie din data de 19.06.2017, am fost în concediu creștere copil in 2019, si acum sunt iarăși în concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ElizaE ElizaE As dori sa aflu daca concediul de crestere copil se considera vechime in munca si specialitate in cazul meu, daca am avut contractul de munca incetat pe ... (vezi toată discuția)