avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!! Dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!! Dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ...

Buna ziua!!
Dintr-o relație de 3 ani de zile, nefiind căsătorită ,a rezultat o fetiță.
La acel moment, eu am aflat că aș fi avut 2 luni de sarcină, iar prietenul meu m-a părăsit.
L-am rugat frumos să formăm o relație de amiciție , nu voia, el a spus : dacă susțin că este copilul său, peste 9 luni mă v-a ruga să fac testul de paternitate amiabil, la care el isi v-a face datoria de tată.
A vorbit urat cu mine, m-a abandonat pe toată perioada sarcinii mele, m-a blamat la toată lumea , a spus ca nu este copilul său, nu m-a contactat deloc , ba din contra avea o altă femeie de care am aflat ulterior , era împreuna cu dânsa de foarte mult timp, concomitent cu mine.
Am născut un copil prematur la 26 săptămâni la limita viabilității, moment in care am stat 4 luni de zile pe terapie intensivă, am avut o sarcină exagerat de grea și de costisitoare cu un final foarte fericit , dar am avut momente critice , momente in care copilul meu era predispus să meargă la doamne doamne .
Copilul este trecut pe numele meu.
A fost singurul copil nevizitat de tatăl sau de pe terapie ..
Acum avem 6 luni de viață, 1 an de abandon, și tatăl fetiței dorește să deschidă proces, este interesat despre acest copil, mi-a propus amiabil testul de paternitate,( nu vreau sa-l fac), la care mi -a zis că dacă nu-l voi face pe cale amiabila,clar v-a deschide un proces .
Eu nu doresc să fiu in tangență cu el, nu vreau pensie alimentară,test, efectiv nu vreau nimic, absolut nimic de la această ființă.
Vreau sa -mi protejez copilul , ce se poate face mai exact??
Întrebarea mea este :
E posibil ca instanța să mă oblige pentru testul de paternitate ?!
Este posibilă decăderea din drepturile parintesti? ( asta in condițiile in care omul nu este vreun recidivist , sau să aibă cazier, sau multe alte chestii de genul, omul chiar are o afacere in fond ‘’ .
Nu vreau să aibă tangență cu copilul meu , ne-a abandonat, ne-a blamat , eu mi-am luat toată răspunderea de a deveni mamă pe acest pământ .
Este posibilă o ruptură atât de cruntă?!
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2024
Pop_pop, utilizator
Buna ziua,

Avand in vedere varsta frageda a minorului, vizitarea se poate realiza la domiciliul dumneavoastra , ori in diverse locatii, din localitatea de domiciliu.

Instanta de tutela poate lua orice masura, in interesul superior al minorului.

Puteti solicita ca dumneavoastra sa exercitati autoritatea exclusiva.

Locuinta minorului va fi stabilita la dumneavoastra.

Tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere, in cuantum de 1/ 4din venitul net realizat, cand presteaza o activitate remunerata, iar cand nu munceste, pensia va fi raportata la salariul minim pe economia nationala.

Prezenta tatalui , in viata copilului, este importanta, va sugerez sa ajungeti la un acord cu acesta.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În urma unei relații destul de lungi cu fostul partener ... ayramiaas ayramiaas Buna ziua! În urma unei relații destul de lungi cu fostul partener am rămas însărcinată. Toate bune și frumoase până pe la jumătatea sarcinii, ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal danez giulia79 giulia79 Am un baietel de 1 an si o luna,pe care il cresc singura de cand l-am nascut,ca sa fiu mai precisa tatal(este cetatean danez)ne-a abandonat cind eram ... (vezi toată discuția)