avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Buna ziua . Un expert judiciar in specializarea ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Buna ziua . Un expert judiciar in specializarea constructii poate ...

Buna ziua . Un expert judiciar in specializarea constructii poate fi revocat daca nu evalueaza TOATE Obiectiunile dispuse de instanta nici la al doilea termen ( nici la a doua completare a obiectivelor, cu toate ca Instanta a cerut sa faca acest lucru ). Ce se poate face? ce cale de atac, se poate urma pentru ca dupa cum vad in forum nu sunt nici amendati pentru ca nu se "practica" acest lucru. Face greseli la calcule simple de: adunari, inmultiri, suprafete etc. totul inspre diminuare prin calcule si uzuri fara justificarea lor de unde le-a obtinut si conform carui Normativ .
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
gusti1947, utilizator
Cel mai recent răspuns: gusti1947 , utilizator 20:39, 2 Mai 2024
Formulați obiecțiuni la ce a facut pana acum,dacă aveți argumente puteți solicita si efectuarea unei noi expertize cu desemnarea unui nou expert. etc.
Poate fi inlocuit expertul (fara a primi onorariu pentru ca nu a realizat in totalitate expertiza, a evaluat ce iau spus parati fara ca instanta sa se fi pronuntat asupra acestui fapt) ), cu alt expert?
Argumente reies din cele publicate de expert calcule gresite, aplica coeficienti de uzura la tip de instalati la care spune ca nu are clificare sau atestat in domeniile respective etc.
Dar se și antepronunta cine a făcut acea construcție ( lucrări ) fără ca instanța să se fi pronunțat, deși la prima completare a expertizei i să comunicat acest lucru tot așa a procedat și în continuare.
Întreb și eu, Nu exista modalitate de a fi sancționate aceste "abuzuri" din partea " Expertului" cu toate că i sa comunicat acest lucru, pe lângă tergiversarea și practic blocarea instanțelor pentru că nu își fac cum ar trebui munca ( nu fac AȘA CUM TREBUIE EVALUAREA prin respectarea Obiectivelor înaintate de instanță, dar nici la timp) pentru care se află acolo și pentru care Ministerul Justiție îi validează că să spun așa.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
gusti1947, utilizator
Evaluarea modului cum expertul a raspuns la obiectivele formulate esye de competenta instantei de judecata. Partile in proces pot dioar sa faca observatii scrise la raportul de expertiza (de preferat cu documente care sa le sustina punctul de vedere) si dupa, caz, sa ceara instantei sa inlociasca expertul.
Instanta de judecata poate aplica amenzi judiciare expertilor care nu isi fac treaba si pot sesiza Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadrul MJ.
OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara mentioneaza:
-art. 35 (1) Experţilor tehnici judiciari vinovaţi de abateri comise în exercitarea activităţii de expert li se pot aplica de către Biroul central pentru expertize tehnice judiciare, în raport cu gravitatea abaterii săvârşite, următoarele sancţiuni disciplinare:
a) avertisment scris;
b) suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice judiciare pe o perioadă cuprinsă între 3 luni şi un an;
c) retragerea calităţii de expert tehnic judiciar.
(2) În situaţia în care împotriva expertului tehnic judiciar s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru o infracţiune care aduce atingere prestigiului profesiei, se dispune suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice până la soluţionarea definitivă a cauzei.

Alte discuții în legătură

Despre experti judiciari suspecti de erori profesionale intentionate serepop serepop unde pot fi denuntati expertii judiciari suspectati de erori profesionale intentionate prejudiciind cu buna stiinta una din parti ? [EDITAT]. (vezi toată discuția)
Imobilul nu este comod partajabil ! in1/2 ! 2intrari p+m 198.6 mp + 5 ar teren din concluzii finale in expertiza ... Nico / pizza pe lemne Nico / pizza pe lemne Imobilul NU este Comod Partajabil ! din Concluzii Finale in expertiza Imobil Constructie in un proces de partaj judiciar ; la un imobil casa de ... (vezi toată discuția)