avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este normal ca la locul de muncă ( mega image ) ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este normal ca la locul de muncă ( mega image ) angajatorul ...

Este normal ca la locul de muncă ( mega image ) angajatorul să le spună angajatilor să predea telefoanele cand intra la muncă? Pe contract nu este specificat așa ceva,si chiar dacă ar fi,este un bun al tau personal si in plus,dacă cineva apropiat ție,sau de acasă pătește ceva? Si te sună,sau...tu dorești să suni să vezi dacă persoana este ok,poate ai o persoană,un copil acasă,singur,bolnav.etc....oricare ar fi motivul,este legal așa ceva?are voie angajatorul să le ceară tuturor angajaților așa ceva? Are vre o bază legala care să ii permită?
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
Radyombm2, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:56, 1 Mai 2024
1. In prezent, legislația nu conține nicio prevedere care să facă referire la posibilitatea angajatorului de a interzice salariaților folosirea telefonului personal în timpul programului de lucru.

2. Angajatorul poate interzice utilizarea telefonului personal în timpul orelor de program, cu condiția ca această interdicție să fie prevăzută în regulamentul intern.

3. Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat prevederile regulamentului intern, în prima zi de lucru, şi de a face dovada îndeplinirii acestei obligaţii.
Regulamentul intern îşi produce efectele faţă de salariat de la momentul luării la cunoştinţă a acestuia.

4. Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate potrivit alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea sau restricționarea mersului la toaletă la locul de muncă Solovastru14s Solovastru14s Este legal să restricționezi sau să interzici mersul la W.C. în timpul programului la locul de muncă? Ce măsuri se pot lua în cazul încălcării ... (vezi toată discuția)
Se poate da un regulament de ordine interioara la o gradinita ... Anne29 Anne29 Se poate da un regulament de ordine interioara la o gradinita cu program prelungit sa fie interzise telefoanele la cadrele didactice ? (Adică sa fie lăsate ... (vezi toată discuția)
Limite regulament intern Mihaibc Mihaibc Buna ziua, Ma poate lamuri cineva care sunt limitele reglementarilor inscrise in regulamentul intern? Pot fi trecute limitari de genul nu are voie cu telefon ... (vezi toată discuția)