avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dare in plată teren extravilan ... Vă rog frumos ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dare in plată teren extravilan ... Vă rog frumos ...Un teren ...

Dare in plată teren extravilan ...
Vă rog frumos ...Un teren extravilan cu *dosarul* trecut de 30 de zile și fără preemtori valizi pot incercă Darea in plată și ce riscuri sânt ... Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:45, 3 Mai 2024
Peioada de asteptare a ofertelor de vanzare este de 45 zile ucratoare , nu de 30 zile . Daca nici un preemtor ( din cei pe care Legea ii prvede ) nu accepta oferta , mai exista o perioada de 30 zile calendaristice in care , cei pe care Legea ii numete “ cumparatori potentiali “ ( agricultori , tineri din zona care vor sa dezvolte o afacere in agricultura , etc. ) pot depune acceptul . Daca nici asa nu sunt oferte , primiti de la Primarie avizul de vanzare la liber , asta insemnand ca puteti vinde oricui , dar nu cu pret mai mic decat in oferta depusa spre publicitate . Eu am vandut teren extravian in ianuarie , si asa am procedat . Am mai avut nevoie de inca un aviz care arata ca terenul nu este site arheologic , sau cu potential arheologic , pe care tot Primaria l-a eliberat , cam in 7-10 zile de cand l-am cerut . Si , pentru ca terenul nu era la mai putin de 30 km de grantele Tarii sau de tarmul Marii Negre , si nici la mai putin de 2400 m de vreun obiectiv special , n-am mai avut nevoie la notar de nimic altceva , s-a semnat contractul , am primit banii si cumparatorul are terenu intabulat . Nu sunt in masura sa va spun ce e cu darea in plata ( nu sunt jurist ) , dar orice act care nu reflecta adevarul comporta riscuri .
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
CHKa, utilizator
Mulțumesc D-le CHKa Un răspuns perfect ...și legal parcurs .Problema este că mi-au spus de la primărie că dacă după cele 30 + prelungiri nu apare un preemtor din cele enumerate și de dumneavoastră NU SE POATE VINDE LA LIBER si că acea prevedere din lege nu se mai aplică de anul trecut ...Acest fapt mă face să cred că e Rea voință ,și am apelat la ajutorul forumului ...
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
Văruțu, utilizator
Pai cereti - dar in scris , nu pe vorbe - prevederea legala care abroga acea posibilitate ( de a vinde la liber ) . Nu poate fi impiedicat un proprietar sa dispuna de proprietatea lui , inclusiv prin vanzare , ar fi impotriva Constitutiei . Legea 17/2014, cu modificarile si completarile ulterioare , stabileste doar ca au drept prioritar anumiti cumparatori - intr-o anumita ordine . Dar , daca nu exista doritori , nu poti fi legat de proprietate pe veci ... Poate fi rea vointa , poate fi necunoastera Legii , poate fi un functionar ( sau altcineva ) care vrea terenul , dar la alt pret ... Poate ca o notificare printr-un avocat , in care sa fie invocate articole si paragrafe din Lege care vi se aplica , ar avea efect ...Nu uitati ca e an electoral , primarii sunt mai sensibili in perioada asta ... Succes....
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
CHKa, utilizator
Aștept să curgă toate până la finalitatea procedurilor .. să vad ce răspuns primesc . Mulțumesc mult ..Sărbători fericite !!!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
Văruțu, utilizator
Multumesc de urare , va intorc gandurile bune , sarbatori luminate ...
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan dupa ordinul nr.311 din 08 februarie ... Nata88 Nata88 Vanzare teren extravilan dupa Ordinul nr.311 din 08 februarie 2021. Buna ziua, Se incearca vanzarea unu teren extravilan in Comandau. Au trecut cele 45 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o solutie. m-am decis sa scot ... IONUT_TT IONUT_TT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie. M-am decis sa scot la vanzare anul trecut un teren extravilan. Am gasit un cumparator, am facut un ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan arabil denisblj denisblj Buna ziua. Doresc sa vand un teren extravilan arabil in judetul Timis. Cei de la primarie mi-au spus ca nu pot face acest lucru pentru ca terenul poate fii ... (vezi toată discuția)