avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme juridice de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme juridice de familie

buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si asteapta un alt copil dar mia redus si programul de vizita fara nici un motiv. impreuna cu actualul ei sot au hotarat ca pe baietelul meu sal dea la o scoala cu internat el urmand ca din toamna sa inceapa scoala. ce pot face sa impiedic acest lucru si cum pot sami maresc programul de vizita, chiar poate sa faca cum hoataraste ea fara acordul meu sau macar sa ma consulte
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:05, 4 Februarie 2010
Buna ziua!
Daca introduceti actiune de reincredintare a minorului, probati cu faptul ca fosta sotie, mama micutului, priveaza in acest fel copilul de afectiunea parinteasca din partea ambilor parinti, mai ales ca nici in prezent nu prea aveti voie sa luati legatura cu minorul si nu respecta hotararea de divort .
Ar fi trebuit sa va ceara si dv acordul, tinand cont ca micutul a trecut printr'un divort, si la varsta lui,cand parintii sai naturali sunt despartiti, sa mai treaca si printr'o separare de cei adulti apropiati lui ,stand la internat.
De regula ,parintele care a obtinut custodia minorului nu trebuie sa ceara aprobarea celuilalt parinte pentru a da copilul la o anumita gradinita sau scoala. Dar trebuie sa ne gandim la ce e mai bine pentru micutii nostri si sa nu le facem viata si mai grea, izolandu'i astfel de restul familiei.
Mama ar fi trebuit sa gandeasca un pic mai matern
investiti instanta de judecata cu actiunea de reincredintare a minorului, catre dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor maara maara Buna ziua.Va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati in urmatoarea situatie.M-am despartit de fostul sot si in urma divortului copilul i-a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Program de vizite minor, sub supraveghere tutore Jude09 Jude09 Buna ziua, Cum fiecare situatie este particulara, va rog sa aveti rabdare cu mine si sa cititi toate detaliile situatiei in care ma gasesc si daca se poate, ... (vezi toată discuția)