avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

O intrebare as avea si eu..daca am o casa in constructie a carui proiect de finalizare nu este incheiat pot face contract de inchiriere?
Teoretic se poate ,daca gasiti chirias care accepta sa semneze un contract cu drepturi si obligatii reciproc convenite .
...legea 114/1996 Art. 28. - Proprietarul are urmatoarele obligatii:
a) sa predea chiriasului locuinta in stare normala de folosinta;
b) sa ia masuri pentru repararea si mentinerea in stare de siguranta in exploatare si de functionalitate a cladirii pe toata durata inchirierii locuintei;
c) sa intretina in bune conditii elementele structurii de rezistenta a cladirii, elementele de constructie exterioare ale cladirii (acoperis, fatada, imprejmuiri, pavimente), curtile si gradinile, precum si spatiile comune din interiorul cladirii (casa scarii, casa ascensorului, holuri, coridoare, subsoluri, scari exterioare);
d) sa intretina in bune conditii instalatiile comune proprii cladirii (ascensor, hidrofor, instalatii de alimentare cu apa, de canalizare, instalatii de incalzire centrala si de preparare a apei calde, instalatii electrice si de gaze, centrale termice, crematorii, instalatii de colectare a deseurilor, instalatii de antena colectiva, telefonice etc.).conform legii locuintei prin locuinta se intelege constructia care satisface nevoile de locuit ale unei persoane sau familii..atata timp cat ea nu este finalizata si deci nelocuibila nu cred ca o puteti inchiria ca locuinta...insa in fond contractul este legea partilor...
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
ContSters4579, utilizator
Da puteti face contract de inchiriere in baza actului de proprietate, copie C.I. chirias si al dvs. impreuna cu contractul de inchiriere se depune la Ad-tia fin.de domiciliu al proprietarului impreuna cu o declaratie tip completata acolo de catre proprietar.
Succes!
Da , poate fi incheiat un contract de inchiriere , cu mentiunea ca proprietarului ii incumba obligatia de a-l inregistra la Administratia Financiara in termen de 15 zile de la perfectare.
(nu are relevanta starea bunului , cata vreme chiriasul e de acord, poate exista o clauza contractuala care sa specifice ca bunul ca avea o destinatie corespunzatoare la o anumita data )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la directia de sanatate publica pentru apartament inchiriat mihaelamariaana mihaelamariaana Am un apartament inchiriat cu contract declarat la Directia de taxe si impozite locala. Chiriasul s-a dovedit a fi un om murdar, a facut o mare mizerie, bagaje ... (vezi toată discuția)
Reparatii si diverse alte chestii in cazul unei inchirieri miki3 miki3 As dori sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unui apartament inchiriat in cazul in care se intampla urmatoarele chestii neplacute si care ar trebui sa fie ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli locative mccurta mccurta Buna ziua Am citit discutia aceasta si este mai veche. Am inteles ca s-ar fi shimbat legea (de la data acestor discutii)? Din cate citesc aici sunt si ... (vezi toată discuția)