Locuiesc in Italia de 5 ani si doresc sa divortez de sotul din Romania. Nu vreau sa lipsesc de aici de la munca , dar vreau sa divortez cat mai repede deoarece vreau sa-mi cumpar o casa in tara si nu vreau sa o impart cu sotul mai tarziu.
Nu avem copii minori, nu avem casa sau alte bunuri de impartit, cu sotul nu am mai vorbit de 4 ani si atunci ne-am certat groaznic.
Intrebarile mele sunt:
--pot sa divortez din Italia, fara a fi nevoita sa ma prezint personal la tribunal?
-- ce acte mi-ar trebui?
--as putea face o procura pe numele unuia din copii sa se prezinte la procesul de divort in numele meu?....sau e suficient numai avocatul?
buna ziua!
daca aceasta casatorie a fost incheiata in Romania, puteti divorta.
va trebui sa dati o procura speciala cuiva care sa va reprezinte in procesul de divort.
Da, casatoria a fost incheiata in Romania si din fericire, am la mine certificatul de casatorie in original.
Mai am o intrebare: pot sa fac procura speciala aici in Italia?..
Ma duc la un notar public aici, dar acesta o face in italiana. Este valabila daca ulterior va fi tradusa in Romania?
Aveti idee daca la amasada din Roma gasesc notari romani care sa-mi faca aceasta procura?
eu v asfatuiesc sa mergeti direct la consulat, in acest acz actul este act autentic romnaesc.
daca dati procura la un notar italian, mai trebuie sa o si apostilati, si abia dupa sa o trimiteti in tara unde se va traduce cu apostila cu tot