avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de boala

Sotia mea are 45 ani, este "fericita" posesoare a 4(patru) operatii de hernie de disc:2-lombare si 2-cervicale, in urma carora a fost pensionata medical gradul 2, in anul 2003.

De atunci, in fiecare an se prezinta la comisie pentru prelungirea perioadei de pensionare.

Intrebarile mele adresate membrilor:

1(retoric)-chiar cred medicii nostri ca te poti vindeca si poti fi apt de munca normala dupa 4 operatii de hernie de disc?

2-poate cineva dintre dumneavoastra sa-mi arate o cale(legislatie) prin care se poate pensiona definitiv(fara controlul anual)?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 20 Octombrie 2006
conform LG 19/2000 modifcata , privind legislatia pensiilor se poate pensiona pe motiv de invaliditate(boala)daca a cotizat min 18 ani. pentru mai multe lamuriri citeste lg 19/2000.
pt pensia de invaliditate vezi art.53 - 64 din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii.
[ link extern ] >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala petcudaniela petcudaniela Am 39 de ani si sunt operata de hernie de disc de 2 ori si as vrea sa stiu deca ma pot pensiona pe caz de boala.Am 16 ani de munca.Astept un raspuns (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de pensie de invaliditate cristi 1969 cristi 1969 Am varsta de 41 ani, am fost operat de hernie de disc l4-l5, am vechime in munca de 22 ani si 6 luni( din care1 an si 2 luni armata+1 an scoala militara). Ma ... (vezi toată discuția)