avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, întrebare : primăria are dreptul de a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, întrebare : primăria are dreptul de a pune la ...

Bună seara, întrebare : primăria are dreptul de a pune la licitație de concesionare a unui tren neinscris in cartea funciara ,neintabulat,teren care este in posesia unei persoane de peste 25 ani,persoana respectivă nu dorește concesionarea terenul aferent locuinței .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 12 Mai 2024
Daca terenul este proprietatea primariei , atunci il poate concesiona.

Terenurile aparținând domeniului privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale, destinate construirii, pot fi vândute, concesionate ori închiriate prin licitație publică, potrivit legii, în condițiile respectării prevederilor documentațiilor de urbanism și de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, în vederea realizării de către titular a construcției.

Împotriva licitației, până la momentul adjudecării, se va putea face contestație, de către orice persoană interesată, la judecătoria în a cărei rază teritorială are loc licitația. Contestația suspendă desfășurarea licitației până la soluționarea sa definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre concesiune adameleonora adameleonora Bună ziua! Imi puteţi spune dacă se poate concesiona direct un teren proprietate privată a unei unităţi adm terit , unei persoane fizice care are pe ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Buna seara BaleaGabriela94 BaleaGabriela94 Asi avea si eu o intrebare .....am un teren de vanzare si mi sa cerut Certificatul Urbanistic si de unde pot sa il obtin si in cat timp pot sa il am. Am auzit ... (vezi toată discuția)