avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... despre concesiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

despre concesiune

Bună ziua! Imi puteţi spune dacă se poate concesiona direct un teren proprietate privată a unei unităţi adm terit , unei persoane fizice care are pe acesta o construcţie proprietatea sa? care ar fi temeiul legal sau care ar fi procedura . Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihaela.nicolicea , utilizator 17:57, 23 Februarie 2012
buna ziua,

Legea 50/1991 : "Art. 13 - (1) Terenurile aparţinând domeniului privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, destinate construirii, pot fi vândute, concesionate ori închiriate prin licitaţie publică, potrivit legii, în condiţiile respectării prevederilor documentaţiilor de urbanism şi de amenajare a teritoriului, aprobate potrivit legii, în vederea realizării de către titular a construcţiei.

(2) Terenurile aparţinând domeniului public al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se pot concesiona numai în vederea realizării de construcţii sau de obiective de uz şi/sau de interes public, cu respectarea documentaţiilor de urbanism aprobate potrivit legii.

(3) Concesionarea se face pe bază de oferte prezentate de către solicitanţi, cu respectarea prevederilor legale, urmărindu-se valorificarea superioară a potenţialului terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, întrebare : primăria are dreptul de a pune la ... gicaursulescu96@gmail.com gicaursulescu96@gmail.com Bună seara, întrebare : primăria are dreptul de a pune la licitație de concesionare a unui tren neinscris in cartea funciara ,neintabulat,teren care este ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Concesionare domeniul public al comunei titiviti titiviti concesionarea domeniului public al comunei se face in baya OG 54/2006 si a normelor, dar exista alt act normativ unde se preciyeaya clar ca , concesiunea ... (vezi toată discuția)