Buna ziua! Sunt angajata pe perioada nedeterminata si urmeaza sa intru in prenatal si ulterior in concediu crestere copil. Firma la care lucrez a decis sa recruteze extern alta persoana pe pozitia mea cat voi avea avea contractul suspendat, dar sa ii faca un contract tot pe o perioada nedeterminata, urmand ca persoana respectiva sa fie mutata pe o pozitie nou deschisa din viitor cand imi voi relua activitatea. Cat de legal este acest mod de abordare a situatiei? Posibil cand revin sa nu mai am un loc de munca? Multumesc!
Nu este legala angajarea oe durata nedeterminata .
Art.83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
.....
La revenirea din CCC, riscati sa ramaneti fara loc de munca.
Dar in situatia in care persoana noua angajata pe o perioada nedeterminata este angajata pe un alt post, facand si alte sarcini, iar la intoarcerea din CIC, salariata ocupa vechiul post, este legal?
Multumesc mult!
Iar atunci cand discutam despre situatia in care sarcina angajatei din CIC poate fi repartizata intre alti angajati(spre exemplu, lucrator in bucatarie etc), este nevoie ca angajatorul sa angajeze o alta persoana, sau poate distribui sarcinile? cu acordul angajatilor, binenteles.
Restructurare post
elena1233
Buna ziua!
Lucrez intr-o multinationala, pe un post de junior , iar de cateva saptamani tin si locul unei colege care a plecat in prenatal.De curand am aflat ... (vezi toată discuția)