avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

Investire cu formula executorie

Nelamurire: Am 2 hotarari: 1 fond=castig debit+penalitati; 2 recurs=modifica fond (pierd penalitati) si "mentine celelalte dispozitii din fond" (fara sa le reia).
Intrebare-care dintre ele se investeste?
Multumesc anticipat


Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
k17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:28, 4 Februarie 2010
Buna ziua
Recursul este irevocabil. Deci, ati pierdut penalitatile, in rest au fost mentinute celelalte dispozitii ale sentintei de fond. Nu trebuiesc reluate, deoarece investirea se face la institutia unde s-a judecat fondul. Daca v-ati judecat pe fond la judecatorie, atunci acolo veti investi. Trebuiesc depuse ambele hotarari legalizate. Daca nu sunteti multumit cu solutia recursului depuneti contestatie in anulare. Dar trebuie sa aveti argumente solide, altfel sunt minime sansele de a schimba ceva.
Succes.
Multumesc pentru raspuns. Intrebarea era: pe care dintre cele 2 hotarari se aplica investirea?
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
k17, utilizator
1+1=2 iar 1 fara 1 nu se poate.
:) Ambele hotarari vor forma obiectul unei eventuale executari.Nu se poate una fara cealalta.Hotararile "fac corp comun".
Daca va ganditi ca puteti investi cu formula executorie prima hotarare...fara cea de-a doua...va trebui sa intelegeti ca "nu se poate".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Redactare hotarare judecatoreasca raza_de_soare_divin raza_de_soare_divin Buna seara... va rog sa ma indrumati ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie... In data de 17.11.2011 am primit urmatorul raspuns intr-un proces de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea sentintei apelate in parte viomari viomari De unde pot afla care sunt celelalte dispozitii ale sentintei cand aceasta a fost schimbata doar in parte.Daca nu se face recurs sentinta va fii refacuta de ... (vezi toată discuția)