Paratul intr-un proces pentru pensie de intretinere copil, la care s-a dat hotararea executorie, nu are trecut nimic pe numele lui ca urmare a decesului unui parinte in timpul procesului. In ce caz poate fi atacata succesiunea in vederea executarii silte pe partea pe care ar fi mostenit-o el? Daca a facut altcuiva donatie?
eclair
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am înțeles Colega ca este vorba de un debitor care se afla in Danemarca. Problema persoanei care a postat este dificultatea de a pune in executare o sentința acolo unde se prezuma ca debitorul are venituri, Repet nu se înțelege despre ce moștenire este vorba când si cum a donat. Cât despre când si cum plătește un debitor..e perfect in România ?! dar..executarea va fi (daca) pe teritoriul altei tari deci se va supune legilor naționale. Italia unde activez ca avocat este in UE si totuși..sunt probleme pentru ca Codul Civil Italian spune ca o persoana nu poate fi privata de mijloacele de trai si fixează o suma fixa in acest caz (200-250 euro), adică daca veniturile debitorului sunt sub limita acceptată. Am făcut aceasta precizare deoarece abia la ultimul răspuns am aflat ca este vorba de un debitor care se afla in Danemarca. Nu înțeleg de ce userul nu discuta de avocatul pe care îl are.
Nu cunosc daca executarea va fi in Danemarca, depinde de bunurile din fiecare tara, de decizia reprezentantului creditorului, de costuri.
Italia are o legislatie mai adaptata culturii italiene, de tip dolce far` niente. Nu se aplica in Danemarca. Si oricum, noi nu putem discuta aici legea aplicabila executarii. Asta va decide userul, daca are de ales.
Insa am inteles observatia dv. despre eterogenitatea procedurilor. Bun punct de vedere.
Da, corect, de la introducerea cererii, dar si asa, nu plateste suma intreaga lunara stabilita prin hotarare iar procesul a inceput in 2022, el platind doar o suma modica pe luna incepand cu luna urmatoare celei cu hotararea. Succesiunea este pentru bunuri imobile din Romania.
In faza de fond am avut avocat. in faza de apel nu mai avem ca a decedat si am decis sa il reprezint eu pe fiul meu/nostru. Mostenirea este dupa decesul parintilor. Presupun ca i-a cedat partea fratelui, in detrimentul copilului nostru si, poate, ca sa nu fie executat silit in ceea ce priveste suma de dat pentru pensie de intretinere.