avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de retentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de retentie

Societatea de contabilitate colaboratoare, careia nu i-au fost achitate facturile, ar avea un drept de retentie asupra actelor intocmite de ea? (balante si bilant?)
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Nabuco, utilizator
Nu, doar un drept de creanta privind valoarea facturilor.
nu, actele apartin societatii; se poate face o actiune pentru recuperarea creantei; daca exista contract se poate merge ordonanta de plata sau somatie.
desigur ca sunt ale societatii. ma refer la actele primare. bilantul este insa intocmit de contabil.
dupa bilant puteti sa luati copie de la ORC..daca va trebuie si nu-l puteti obtine altfel.
Important este de vazut ce prevede in contractul incheiat intre societate si firma de contabilitate in situatiile in care aceasta din urma nu este remunerata...
Nu, nu are niciun drept de a retine actele contabile , balanta si bilantul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong 2024 GGN12 GGN12 Bună ziua, Am deschis un ONG, asociație culturală - organizare expoziții, organizare de lecții de pictură, de muzică, etc.(toate documentele au fost ... (vezi toată discuția)
Falimentul si garantia mobiliara ENGFULL ENGFULL cum trebuie procedat in cazul in urmatoarea speta debitorul este declarat in faliment creditorul are facturi emise si neincasate de 70.000 Euro , pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare de creanta vasilemb vasilemb Buna ziua, Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal pot sa cumpar o creanta pe care vanzatorul o are de recuperat de la un client al lui. Eu doresc sa ... (vezi toată discuția)