avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa fac?

am o hotarare judecatoreasca pe comercial. Am depus la judecatorie cerere de investire cu formula executorie. Instanta zice ca cele pe comercial nu mai trebuie investite. Chestia e ca nu mai am nici hotararea in original de la judecatorie.
1.Pot merge cu o copie de pe sentinta direct la executor sau trebuie intai legalizata.

2. Daca poate sa-mi spuna cineva cum procedez la executor.

Vesnic recunoscator va raman!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:26, 20 Octombrie 2006
depinde de executor...de regula se cere hotararea sau copie legalizata la judecatorie.
la executor se face o cerere prin care soliciti investirea, se anexeaza hot.judec si se plateste o taxa, pe care ti-o calculeaza executorul.
foarte important, in urma solicitarii care va fi inregistrata la excutor, deci o faci in 2 exemplare, unul la tine cu numar de inregistrae, unul la dosarul de executare, se incheie un contract intre tine si executor in care se prevede si onorariul.
multumesc de raspuns.

Executorul nu isi opreste onorariul din ce executa? Adica de la debitor?
~ Conținut șters la cerere ~
Vezi ca am raspuns pe mp.
La executor se merge cu o copie legalizata de pe hotararea irevocabila a instantei. Acolo iti va spune acesta ce este de platit...taxe , onorarii etc. Chiar daca l-a inceput vei plati tu aceste taxe, poti sa le recuperezi de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita viomari viomari Buna ziua, De ce documente am nevoie pentru a merge la un executor judecatoresc sa institui o poprire (pensie alimentara) si recuperarea unor debite restante ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc - procedura severinvlad severinvlad Buna ziua, In urma cu un an am actionat in instanta un rau platnic si dupa un an avem in sfarsit o hotarare judecatoreasca favorabila. Proprietar este ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecatoreasca original brendissima brendissima Din diverse motive, hotararile judecatoresti fie nu s-au ridicat de la investire, fie s-au ridicat investite dar s-au pierdut. Cert este ca, in cazul unor ... (vezi toată discuția)