avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum aflu daca mi s-a anulat permisul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum aflu daca mi s-a anulat permisul

Cum pot afla dacă permisul predat la politie pentru o perioada de tratament dupa ce am fost instintat ca am fost declarat inapt medical , e anulat sau nu.
Din păcate cu toate ca nu am avut permisul la mine și eram sub tratament am fost prins conducând mașina și mi sa făcut dosar penal.
Dupa 1 an jumate am primit Comunicarea de Hotărârea Penala unde apare scris "Instanta,în baza dispozițiilor art 388 alin. (2) C.proc.pen.,declara închise dezbaterile."
Dar în legătură cu permisul de conducere nu apare nimic scris și vreau sa vad dacă trebuie să-l fac din nou ori sa ma duc sa fac doar vizitele medicale.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
Costi Va, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:14, 21 Mai 2024
Permisul nu se anuleaza :
Articolul 22

(7) Verificarea medicală se efectuează în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I*).
(8) Permisul de conducere al persoanei care este declarată inaptă psihologic pentru a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.
(la 06-01-2019, Alineatul (8) din Articolul 22 , Sectiunea 1 , Capitolul III a fost modificat de Punctul 4, ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 345 din 27 decembrie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 4 din 03 ianuarie 2019 )
(9) Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.
[ link extern ]
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
latka a scris:
Permisul nu se anuleaza :

Ba da, permisul este anulat. Iar faceti confuzie intre institutii diferite. Costi Va a scris ca a condus in timp ce permisul era RETRAS Art. 335 alin 2 Cod penal spune ca fapta de a conduce un autovehicul de catre o persoana cu permisul retras, anulat sau in perioada de suspendare a dreptului de a conduce este infractiune. Iar art. 114 alin. 1 lit. b din OUG 195/2002 dispune anularea permisului de conducere odata cu hotararea de condamnare.

Costi Va a scris: ... în legătură cu permisul de conducere nu apare nimic scris
Nu, nici nu e necesar sa apara. Odata cu condamnarea pentru fapta aratata mai sus urmeaza automat anularea permisului de conducere.
Uite aici va dau dreptate si un like, spre deosebire de...altii. Am gresit, necitind cu atentie care e situatia permisului. Utilizatorul l-a predat politiei, probabil la cerere, pentru ca un medic a anuntat organul ca cineva nu mai e apt sa conduca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere la cerere, se poate? bună ziua, ... Reloaded912 Reloaded912 Anularea permisului de conducere la cerere, se poate? Bună ziua, am permisul suspendat din motive medicale. Deși sunt apt sa conduc nimeni și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o întrebare: exista articol de lege care îmi interzice ... Cosmin6610 Cosmin6610 Buna ziua am o întrebare: Exista articol de lege care îmi interzice să conduc daca am o mana care am făcut operație la ea mai exact la cot și momentan o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am o întrebare ,cum pot recupera permisul de conducere ... Reelu Reelu Bună ziua ,am o întrebare ,cum pot recupera permisul de conducere suspendat din motive medicale,va mulțumesc. (vezi toată discuția)