avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecere active la asociati in caz de lichidare firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecere active la asociati in caz de lichidare firma

Un SRL cu doi asociati persoane fizice detine un activ (un imobil) achizitionat in 2007 fara TVA. Acum noi (asociatii) am vrea ca societatea sa fie lichidata si ca activul sa treaca in proprietatea noastra prin alocare directa (fara un contract de vanzare-cumparare).

Intrebarile mele sunt:
1. care ar fi baza contractuala pentru aceasta operatiune de "alocare active"? Aceste contracte trebuiesc neaparat notarizate? Se platesc oricum onorariul notarului si taxele aferente unei treceri de proprietate?
2. ce implicatii de TVA ar avea aceasta operatiune?

Mersi

Marco Rossetti
Cel mai recent răspuns: Legal and management for Business , Consilier juridic 13:16, 4 Februarie 2010
In cazul lichidarii si in conditiile in care firma nu are datorii, imobilele trec direct in patrimoniului asociatului unic. La dvs., fiind 2 asociati, aceasta regula nu se aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara cu mijloace fixe tiana_30 tiana_30 Buna ziua , va rog daca puteti sa ma ajutati intr-o mare dilema, deja de 2 ani ma chinui sa lichidezi firma la care sunt administrator, firma are 2 ... (vezi toată discuția)
Falimentare firma fara datorii bogdan_aco bogdan_aco Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare. Sunt unic asociat la un SRL fara datorii la stat sau la alte societati comerciale. ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara srl cu asociat unic stelana stelana buna ziua, am un SRL ce a fost in suspendare temporara,cu derogare de depunere situatii, si acum doresc sa l lichidez voluntar ( a iesit din suspendare temp a ... (vezi toată discuția)