avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Falimentare firma fara datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Falimentare firma fara datorii

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in situatia urmatoare. Sunt unic asociat la un SRL fara datorii la stat sau la alte societati comerciale. Incepand cu 2007 singura activitate a firmei a fost construirea a 2 case in scopul vanzarii ulterioare. Din pricina crizei afacerea nu mai este profitabila si ma gandesc sa declar falimentul firmei si sa purced la procedurile aferente. Intrebarea mea este : Ce se intampla cu casele respective? Vor ramane in proprietatea mea ca si persoana fizica, mai datorez ceva statului? Casele nu sunt inca intabulate, ele figureaza in contabilitate doar ca intrari de materiale

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 18:40, 28 Iulie 2010
Avand invedere cele relatate va recomand lichidarea societatii in conformitate cu prevederile legii 31/1990 dealtfel falimentul nici nu este posibil neavand nici un creditor !
Ce se intampla cu casele respective? Vor ramane in proprietatea mea ca si persoana fizica

bunurile ramase in urma lichidarii trec in proprietatea asociatului
Nu puteti declara falimentul ci puteti doar solicita dizolvarea si lichidarea societatii.
Ca urmare, bunurile ce se constituie patrimoniul societatii dizolvate si lichidate, si care nu au facut obiectul executarii unor obligatii de natuira fiscala ori contractuala, se vor intoarce in patrimoniul asociatului unic.
In momentul in care intra in patrimoniul asociatului unic , acesta datoreaza statului impozite pentru aceasta atribuire de patrimoniu?
Nu este o regula generala
Depinde de la caz la caz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Probleme srl sergiu197 sergiu197 Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)