avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decizie de impunere fnuass
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decizie de impunere fnuass

Am fost PFA fara a avea cotract cu casa de asigurari din mai 2006 pana in august 2009 (cu suspendare 2007-2008) si totodata angajata la mai mute firme (3) in perioada 2001-2010, si am primit (astazi 04. 02. 2010) o decizie de impunere de plata de la fnuass pe anul 2004 (perioada obligatiei 2004)cu scadenta in 31.12. 2005 , intrebare- sunt obigata sa platesc suma impusa de fnuass fara a avea contract cu fnuass si fara sa fiu PFA in 2004. Mentionez ca nu am fost instiintata de fnuass anual ca am datorii.
Cel mai recent răspuns: MARIA MAGDALENA HISUM , Consultant credite si finantari 21:05, 10 Februarie 2010
pai daca nu a-ti avut PFA in 2004 si aveati contract de munca in perioada respectiva pe ce se bazeaza decizia de impunere la fnuass? fara contract cu casa se putea impune plata fnuass , dara daca nu a-ti obtinut venit din activ independente atunci nu, verificati baza de impunere care v-au facut-o asupra carora venituri!
Am fost sa ma interesez, mi s-a spus ca probabil a fost o greseala in acea adresa, pentru ca s-a preluat baza de date de la finante, totusi mi s-au cerut declaratiile pe veniturile realizate in perioada cat am fost PFA (pentru ca si ca PFA trebuia sa platesc impozit la sanatate), si adeverinte salariat de la locurile de munca (3) . Le-am spus ca 2 firme unde am lucrat au dat faliment,si si-au mutat sediul social, si mi s-a spus sa fac copie dupa cartea de munca pentru a justifica, ca am platit asigurari in acea perioada (chiar nu ma au in evidenta ca salariat in baza lor de date? Imposibil!) . Mentionez ca am platit 16 % impozit pe veniturile realizate ca PFA. Se poate impune retroactiv plata imozitului pentru sanatate si daca da, va trebui sa platesc 6% din veniturile realizate in fiecare an ? Toata situatia mi se pare hilara, in stilul acesta ma trezesc peste timp ca cine stie ce trebuie sa mai platesc! Nu trebuia sa fiu instiintata la timpul respectiv (cu amenda, penalitati etc). De ce acum?
Buna ziua, am raspuns si la alt topic despre situatia aceasta.
DA, din pacate va trebui sa platiti retroactiv si cu penalitati suma datorata pe anul 2004...
este o situatie specifica romaniei, ne trezim peste ani ca avem restante la ceva ce nu stiam ca trebuie platit si ne mai aplica si penalitati.
eu am platit toate acestea dupa ce saptamani de zile m-am omorat sa strang legi sa le dau cu ele in cap. nu exista iesire din asta, au facut modificarile legii de asa natura, incat contracareaza cu orice ati avea dvs de spus.
C'est la vie... EN ROUMANIE!!!

delia motoasca
violet_violet a scris:

Se poate impune retroactiv plata imozitului pentru sanatate si daca da, va trebui sa platesc 6% din veniturile realizate in fiecare an ?
Toata situatia mi se pare hilara, in stilul acesta ma trezesc peste timp ca cine stie ce trebuie sa mai platesc!

Nu e nimic hilar in situatia descrisa de dumneavoastra. Ca orice cetatean al Romaniei, aveti obligatia de a va supune legilor acestui stat si de a va plati darile si impozitele corespunzatoare.
Aveti o oarecare dreptate in privinta functionarii mecanismelor statului care au multe defecte, inca, insa asta nu justifica necunoasterea sau nerespectarea obligatiilor. Insa, aceste mecanisme tot de noi sunt facute si aplicate, poate nu de dumneavoastra personal insa poate de un frate, unchi, vecin, cunostinta, etc., adica tot de noi. E de preferat a nu mai da tot timpul vina pe altii in special pe stat si sa ne concentram asupra lucrurilor pe care trebuie sa le facem noi insine.

deltra a scris:

...
este o situatie specifica romaniei, ne trezim peste ani ca avem restante la ceva ce nu stiam ca trebuie platit si ne mai aplica si penalitati.
...
C'est la vie... EN ROUMANIE!!!
delia motoasca

C'est la vie... partout.
Nimeni nu poate invoca în apararea sa necunoasterea legii - e unul din principiile fundamentale ale dreptului.
rog un moderator sa stearga acest post, s-a postat dublu din greseala.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
grandanat, utilizator

Alte discuții în legătură

P.f.a. sanatate alex14061971 alex14061971 Sunt p.f.a. din 2008 . Pana la 30 ian. am fost angajat , de atunci sunt somer,dar nu am suspendat p.f.a.-ul.La sanatate nu am cotizat , deoarece am fost ... (vezi toată discuția)
Traducatorii (profesie liberala) platesc asigurare de sanatate daca au si carte de munca la un srl? Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Daca functionez si ca persoana fizica (traducator) inregistrata la Administratia Financiara dar sunt si angajata la un SRL care imi plateste cartea de munca, ... (vezi toată discuția)
Persoanele fizice autorizate plãtesc asigurãrile de sãnãtate de 2 ori? cornelia.timpau cornelia.timpau Buna ziua, Am infiintat un PF in anul 2004 pentru taximetrie, ieri am primit o adresa de la finante prim care mi se comunica faptul ca trebuie platite ... (vezi toată discuția)