avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Casa de marcat

Salutam. Am deschis o firma, care se ocupa cu vanzarea incaltamintei ecologice intr-un spital. Am incheiat un contract de colaborare cu spitalul, am montat automatul, dar n-a prea mers afacerea .... (la romani ... civilizatia se face mai mult cu paru') astfel incat conducerea spitalului, a incheiat o colaborare cu firma de paza care vinde acei botosei direct la intrarea in institutie (spital). Lucrurile au inceput sa se miste dar odata cu asta, apar dilemele: am sau nu nevoie de casa de marcat (in conditiile in care am scos automatul din functiune iar vanzarea se face direct) ? ; SAU / ma pot descarca doar cu bonuri (bonuri inseriate... ca si exemplu: sunt acele bonuri care se rup la intrarea la teatru, muzee...)? SAU / ma pot descarca doar cu moneterele facute in momentul in care ridic banii?
Am rugamintea sa ma ajutati cu raspunsuri cat mai concrete !
Va multumesc anticipat si spor la facut $$$ !!!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 13:52, 4 Februarie 2010
Casele de marcat sunt obligatorii daca cifra de afaceri este mai mare de 5000 lei /lunar.Deci nu conteaza cum va descarcati dvs. Fiti foarte atent insa la controlul fiscal .Puteti sa va modificati insa firma intr-o Inteprindere familiala cca sa numai aveti nevoie de casa de marcat.Oricum tot ce vindeti trebuie sa treceti prin casa!
:offtopic:

@seebbi: am modificat titlul subiectului pentru ca regulamentul prevede ca titlul sa aiba legatura cu tema
Multumesc
:) imi puteti da si mie reglementarea legala in care se precizeaza ca , "casele de marcat sunt obligatorii daca CA este mai mare de 5000 lei /lunar?"
Eu , cunosc "Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, versiunea actualizata la 14.11.2008.
Versiunea actualizata include modificarile aduse de:
- O.G. nr. 28/2006
- O.U.G. nr. 12/2006
- O.G. nr. 47/2007
- Legea nr. 264/2008 publicata in MOF nr. 767 din 14.11.2008.
Va redau si baza legala....
Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
(2) Operatorii economici prevazuti la alin. (1), denumiti in continuare utilizatori, au obligatia sa emita bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale si sa le predea clientilor. La solicitarea clientilor, utilizatorii vor elibera acestora si factura fiscala.
Multumesc ,
Mult succes ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pfa floreaionelm floreaionelm persoanele fizice autorizate au obligatia de a folosi case de marcat? (vezi toată discuția)
Bon de casa sau chitanta? luminar luminar Buna ziua! Sunt administratorul unei firme care are ca obiect de activitate executarea de focuri de artificii si efecte pirotehnice (Alte activitati ... (vezi toată discuția)
Loteria bonurilor fiscale iacob78 iacob78 Potrivit OUG 91/2014 operatori economici care sunt obligati sa foloseasca case de marcat, nu au voie sa inmaneze clentilor alte documente care sa ateste plata ... (vezi toată discuția)