avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contracte de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contracte de inchiriere

Buna,

Sunt administratorul unei firme care isi desfasoara activitatea in casa si cea mai mare parte a curtii, a carei proprietar sunt ca persoana fizica.
Pot sa inchei un contract de inchiriere intre mine ca persoana fizica si firma la care cunt adiministrator ???
Ce inpozit trebuie sa platesc ca persoana fizica, si ce avantaj am ca administrator al firmei ???

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
nemoss, utilizator
Cel mai recent răspuns: nemoss , utilizator 17:29, 4 Februarie 2010
Puteti incheia contract de inchiriere intre dvs in calitate de pers. fiz si firma dumneavoastra, caz in care sunteti obligat sa inregistrati contractul la administratia financiara si sa platiti impozit la chiria pe care o treceti in contract. Avantajul in calitate de administrator e ca aceasta chirie o puteti baga la cheltuielile firmei.

Varianta cea mai vanatajoasa este incheierea unui contract de comodat intre dvs. ca pers fiz si firma dumneavoastra, contractul de comodat fiind un contract de imprumut de folosinta gratuita. Acest contract nu trebuie inregistrat nicaieri, firma dumneavoastr putand deduce cheltuielile cu imobilul in baza acestui contract, dar nu mai plateste chirie si nu o mai deduce.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cret georgeta cret georgeta Buna ziua, As dori, un sfat la urmatoarea problema. Sunt P.F.A. si am incheiat un contract de comodat intre o persoana fizica si PFA, in baza caruia pot deduce ... (vezi toată discuția)
Chirie sediu social srl andy.m.i. andy.m.i. Buna ziua. Am incheiat un contract de comodat pentru o camera din apartamentul proprietate personala, pentru sediu social cu o firma care s-a infiintat acum. ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat andreea_mitoiu andreea_mitoiu Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care eu detin o societate comerciala, care are punct de lucru pe proprietatea mea (pers. fizica) ... (vezi toată discuția)