avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pe cine sanstionez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pe cine sanstionez?

daca am prins la poarte fabricii un salariat cu produse furate si indesate in sacosa personala, clar e furt, dar fata de la cantina i-a pus produsele in sacosa fara sa stie el deci pe cine sanctionez???????
ideea este ca cei care pleaca pe teren isi pot lua pachetul de la masa sa-l manance pe drum, altfel nu ar avea voie sa iasa cu mancare din fabrica, dar fata de la bucaterie i-a pus cateva kilograme de mancare- produse in plus , el spune ca nu stia de produsele in plus,ea nu recunoaste fapta, ba mai mult precizeaza cu lux de amanunte cate sute de grame de mancare a dat fiecaruia......
eu vreau sa-i sanctionez pe amandoi.
cel prins a fost salariatul...............
ce fac???????
ce ziceti se
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 09:41, 24 Octombrie 2006
Acum depine ce vreti dvs.
Daca intradevar sunteti fffff suparati pe respectivul angajat si nu vreti sa-i dati vreo sansa faceti o sesizare la politie.
O sa vina ei si o sa stabileasca care sunt faptuitorii.
Eu nu vad cum sa sanctionati cel de-al 2-lea angajat numai pe vorbe.
cum functioneaz regula acolo?cine pleaca pe teren......pleaca cu sacosa lui sau cu sacosa de la firma?Respectivul salariat nu a simtit greutatea sacosei?eu zic ca el e cel vinovat....dar in vremurile de azi....pe cine poti sanctiona pt o bucata de paine in plus?legal nota explicativa....si imputatie pt cantitatea in plus ambilor.......salariati ..In solidar vor platii...ea pt neglijenta....el pt neatentie.....
ii poti sanctiona pe amandoi......amandoi sunt partasi la infractiunea savarsita
faceti cercetarea disciplinara in conformitate cu prevedrile codului muncii, cu declaratii si note explicative luate in scris, si apoi pe baza probelor si eventual, a martorilor indicati, luati decizia de sanctionare. Puteti sa ii sanctionati pe amandoi din cele spuse, dar poate la cercetarea disciplinara efectuata va rezulta altceva.
De unde stiti sigura ca a luat mancarea de la bucatarie? Ce profil are fabrica?

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mihaela_1968 mihaela_1968 Daca in urma unui incendiu s-a facut o cercetare de catre colegii de la Protectia Muncii si s-au gasit persoanele vinovate (care au dat declaratii scrise), se ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa - cui se ia? oanaportar oanaportar Bună seara! Va rog frumos sa ma ajutati sa înțeleg : - cui se ia Nota explicativa? Dacă eu și colega de la resurse umane am fost martore ca un șef ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa anonim anonim Daca salariatul in cadrul cercetarii disciplinare prealabile nu doreste sa dea nota explicativa cu privire la faptele ce i se imputa, se trece direct la ... (vezi toată discuția)