avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pe cine sanstionez?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pe cine sanstionez?

daca am prins la poarte fabricii un salariat cu produse furate si indesate in sacosa personala, clar e furt, dar fata de la cantina i-a pus produsele in sacosa fara sa stie el deci pe cine sanctionez???????
ideea este ca cei care pleaca pe teren isi pot lua pachetul de la masa sa-l manance pe drum, altfel nu ar avea voie sa iasa cu mancare din fabrica, dar fata de la bucaterie i-a pus cateva kilograme de mancare- produse in plus , el spune ca nu stia de produsele in plus,ea nu recunoaste fapta, ba mai mult precizeaza cu lux de amanunte cate sute de grame de mancare a dat fiecaruia......
eu vreau sa-i sanctionez pe amandoi.
cel prins a fost salariatul...............
ce fac???????
ce ziceti se
Cel mai recent răspuns: OANA GORAN , Consilier juridic 09:41, 24 Octombrie 2006
Asa cum s-a mai scris faceti cercetarea disciplinara in conformitate cu prevedrile codului muncii (vezi art.267 C.mun.).
Potrivit art. 266 C.mun., angajatorul stabileşte sancţiunea disciplinară aplicabilă în raport cu gravitatea abaterii disciplinare săvârşite de salariat, avându-se în vedere următoarele:
a) împrejurările în care fapta a fost săvârşită;
b) gradul de vinovăţie a salariatului;
c) consecinţele abaterii disciplinare;
d) comportarea generală în serviciu a salariatului;
e) eventualele sancţiuni disciplinare suferite anterior de către acesta.

daca am prins la poarte fabricii un salariat cu produse furate si indesate in sacosa personala, clar e furt, dar fata de la cantina i-a pus produsele in sacosa fara sa stie el deci pe cine sanctionez???????
ideea este ca cei care pleaca pe teren isi pot lua pachetul de la masa sa-l manance pe drum, altfel nu ar avea voie sa iasa cu mancare din fabrica, dar fata de la bucaterie i-a pus cateva kilograme de mancare- produse in plus , el spune ca nu stia de produsele in plus,ea nu recunoaste fapta, ba mai mult precizeaza cu lux de amanunte cate sute de grame de mancare a dat fiecaruia......
eu vreau sa-i sanctionez pe amandoi.
cel prins a fost salariatul...............
ce fac???????
ce ziceti se

Din cele expuse de tine reiese faptul ca esti intr-o confuzie totala. Pe cine sanctionezi? Pai nici macar nu stii cum s-a petrecut fapta. E normal ca a fost savarsita o infractiune de furt dar cum afli subiectul activ al infractiunii? Ai inceput cu a expune faptul ca: ,,fata de la cantina i-a pus produsele in sacosa fara sa stie el'' si ai continuat cu...,,ea nu recunoaste fapta''; pai de unde stii atunci ca ea i-a pus produsele in sacosa? ...,,eu vreau sa-i sanctionez pe amandoi'', suna cam a razbunare, nu crezi? B-) Eu zic sa dascalcesti itele mai intai, printr-o ancheta interna, si apoi sa iei masurile de cuviinta:)
s-a facut cercetarea disciplinara, s-au dat note explicative..... nici unul dintre salariati nu recunoaste ca ar avea vreo vina, dar in urma declaratiilor luate colegilor, in urma analizarii faptelor reiese ca el(salariatul)este vinovat, directorul fabricii vrea sa-i sanctionam pe amandoi, cand se intampla ceva grav toata lumea este vinovata........eu nu-l pot acuza decat pe salariatul prins cu sacosa plina de produse la poarta fabricii, pentru fata nu am nici o dovada, deci il sanctionez doar pe salariat,
ramane sa explic superiorului ca n-am baza legala pentru a o sanctiona si pe bucatareasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara mihaela_1968 mihaela_1968 Daca in urma unui incendiu s-a facut o cercetare de catre colegii de la Protectia Muncii si s-au gasit persoanele vinovate (care au dat declaratii scrise), se ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa - cui se ia? oanaportar oanaportar Bună seara! Va rog frumos sa ma ajutati sa înțeleg : - cui se ia Nota explicativa? Dacă eu și colega de la resurse umane am fost martore ca un șef ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa anonim anonim Daca salariatul in cadrul cercetarii disciplinare prealabile nu doreste sa dea nota explicativa cu privire la faptele ce i se imputa, se trece direct la ... (vezi toată discuția)